Obe uit Wevelgem schittert in gloednieuwe Vlaamse griezelfilm

Obe Carton. (foto CLL)
Christophe Lefebvre

Afgelopen weekend ging De Gebroeders Schimm in première, een nieuwe Vlaamse griezelfilm. Op de affiche prijken enkele ronkende namen zoals Tine Embrechts, Sven De Ridder en Obe Carton. De 11-jarige knaap slaagde erin een rol te versieren in de nieuwe prent.

Het spookt op de nieuwe school van Lilith en samen met haar vrienden en enkele professionele spokenjagers besluit de tiener op jacht te trekken! De samenvatting van deze Vlaamse versie van Ghostbusters doet liefhebbers van griezelfilms alvast likkebaarden van plezier. Tijdens de allereerste voorstelling van de film in de bioscoop was ook Obe aanwezig, niet als toeschouwer maar als regelrechte acteur.

“Enkele jaren geledeng zagen we dat er werd gezocht naar tieners om mee te spelen in een griezelfilm. Ik schreef me meteen in, samen met mijn zus en zo rolde ik de filmwereld binnen.” De pientere kerel glundert wanneer hij over zijn acteerprestaties en zijn rol spreekt. “Het begon met een auditie in Gent, waar ik met heel wat andere kinderen aan deelnam. Ik mocht na die sessie door naar de tweede auditie in Antwerpen om dan uiteindelijk dat ene telefoontje te krijgen! Helaas voor mijn zus werd zijn niet geselecteerd maar dat kon de pret niet drukken.”

Jimmy

In de griezelfilm speelt Obe de rol van Jimmy, een bange jongen die voortdurend naar het toilet moet. “Het is een rol die me op het lijf stond geschreven”, lacht hij. “Ik volg ondertussen al 4 jaar theater- en musicallessen en het komische ligt me goed. Het voelt gewoon super wanneer je weet dat je de mensen kunt laten lachen. In de film is mijn allereerste scène er dan ook meteen eentje die de toon zet: ik spurt naar het dichtstbijzijnde toilet omdat ik moet plassen. In totaal ben ik een tiental dagen bezig geweest met het spelen van de rol, verdeeld over een jaar. Vaak stonden we voor een uitdaging. Toen we op vakantie waren in Duitsland werden we door de filmmakers plots gebeld. Er was een onverwachte draaidag bijgekomen in juli. Mijn papa heeft me dan vanuit Duitsland tot in Antwerpen gebracht en terug en dat allemaal op dezelfde dag. Vermoeiend dus maar het resultaat is dan wel geniaal.”

Een leven in de schijnwerpers als ster van het witte doek? Obe kan alvast op de bewondering rekenen van zijn klasgenootjes. “Natuurlijk waren er maar weinig die het geloofden totdat ik ze de trailer kon tonen”, pikt hij in. “Dan stonden ze met hun mond vol tanden want iemand uit hun klas was weldra in de bioscoop te zien.”

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.