Maïm Dedeene (17) wint eerste prijs op filmfestival voor kortfilm ‘Tussen de kamers’

Maïm Dheedene is gebeten door film en wil regisseur worden.©Davy Coghe Davy Coghe
Maïm Dheedene is gebeten door film en wil regisseur worden.©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Bruggeling Maïm Dedeene (17) won met zijn kortfilm ‘Tussen de kamers’ de eerste prijs op het festival ‘7 Dagen Sociale Film Antwerpen’ in de categorie nationale fictie.

Maïm Dedeene is oud-leerling van KTA Brugge, waar hij de opleiding Digital Arts, Film & Entertainment volgde. Hij is vooral gebeten door film, heeft de vaste ambitie regisseur te worden en met zijn eigen kortfilm ‘Tussen de kamers’ is hij alvast goed op weg om een naam voor zichzelf te maken in het filmwereldje.

In de kelder

Maïm kreeg eerder al heel wat lovende kritieken, maar nu komt er ook nog een heuse filmprijs bij. Voor zijn kortfilm kreeg hij namelijk de eerste prijs op het festival ‘7 Dagen Sociale Film Antwerpen’ in de categorie nationale fictie. In ‘Tussen de kamers’ volgen we René die in de kelder woont van het huis van een nietsvermoedende oudere dame. Thema’s als eenzaamheid, materialisme en anarchisme komen aan bod. Daan Becu en Jacob Paassen, allebei medestudenten aan KTA Brugge, stonden in voor camera en geluid. De hoofdrol wordt gespeeld door circusartiest Niels Reynaert en Nicole Verstraete (die werkt aan het onthaal van Cultuurcentrum Brugge) speelt de rol van de huisbewoonster.

Voor 800 euro

De film is gemaakt in documentairestijl en is volledig in Brugge opgenomen met een beperkt budget van zo’n 800 euro. Maïm reageert alvast enorm tevreden en toont zich ook dankbaar. “Ik wil iedereen die heeft geholpen met het mogelijk maken van deze film enorm hard bedanken! Spijtig genoeg waren er geen live screenings dit jaar, omwille van corona, maar ik ben nog steeds super gelukkig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.