Twee West-Vlaamse winnaressen op het kortfilmfestival van Leuven

Laura Van Haecke keerde voor de opnames van haar kortfilm even terug naar haar West-Vlaams roots.©Kw Webredactie2 foto Coghe
Laura Van Haecke keerde voor de opnames van haar kortfilm even terug naar haar West-Vlaams roots.©Kw Webredactie2 foto Coghe
Redactie KW

Op het kortfilmfestival van Leuven, waar alle bekende Vlaamse filmmakers gepasseerd zijn voor ze aan het grote werk begonnen, vielen twee West-Vlaamse dames in de prijzen.

Laura Van Haecke won de persprijs voor haar kortfilm ‘Howling’. Laura woont in Brussel, waar ze studeerde aan het RITCS, maar is afkomstig van Edewalle. Voor de opnames van haar kortfilm keerde ze even terug naar haar roots. De opnames vonden namelijk plaats in Ichtegem en Werken.

Haar film vertelt het verhaal van een negenjarig meisje dat met haar halfzus verhuist naar het platteland, waar haar vader hen na een tijdje in de steek laat.

Ingetogen en genuanceerde spel

Laura Van Haecke overtuigde de persjury “door op een erg mature en en subtiele wijze in de complexe gevoelswereld van een kind te duiken.”

Loes Swaenepoel uit Hooglede kreeg dan weer de prijs voor beste acteerprastatie voor haar rol in de kortfilm ‘Kom Hier’ van Marieke Elzerman. De jury was “vol lof over haar ingetogen en genuanceerde spel waarmee ze een diepe indruk naliet en wist te ontroeren.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.