Kunstencentrum Buda toont kortfilm aan Leieboorden

© Andrea Baglione
© Andrea Baglione
Peter Van Herzeele

In het kader van Still Standing for Culture vertoont Kunstencentrum Buda op zaterdag 13 maart de kortfilm Ce qui est en haut est comme ce qui est en bas op de verlaagde Leieboorden.

De film van Madeleine Fournier en Andrea Baglione is niet alleen te zien op het digitale cultuurkanaal Podium 19 maar ook in de publieke ruimte. Deze kortfilm met muziek van Purcell geeft een tweede leven aan de voorstelling ‘La Chaleur’ van Madeleine Fournier.

In dit fascinerend experiment verschijnen de dansers als figuren uit een vervlogen tijd. Spookachtig en magisch. De film is gedraaid met een camera obscura, een optisch hulpmiddel dat een omgekeerde projectie mogelijk maakt dankzij de doorgang van licht door een klein gaatje.

De hele kunstzinnige kortfilm (10 min) speelt zich dus ook omgekeerd af. Dit refereert meteen ook aan de letterlijk vertaalde titel ‘wat omhoog is, is hetzelfde wat onderaan is’.

 © Andrea Baglione
© Andrea Baglione

“Kunstencentrum Buda gelooft in de rol en de mogelijkheden van de kunsten om andere verhalen te vertellen, sociale cohesie te versterken en contact te maken met hen die vergeten zijn. Daarom ondersteunen we de vraag van Still Standing for Culture tot creatieve interventies die oproepen om in deze crisis eenzelfde maat te hanteren voor alle onderdelen van de samenleving”, duidt Bram Coeman, artistiek coördinator van Buda.

De film wordt vertoond op zaterdag 13 maart om 20.15 uur aan de Leieboorden. Bij regenweer wordt de film geprojecteerd op het raam in Budascoop. De film wordt in juni vertoond op Buda’s Almost Summer Fest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.