Filmfestival Oostende gaat van start met FFO Nights

Het Filmfestival Oostende organiseert op 19 juni de eerste FFO Night, het alternatief voor het jaarlijkse filmfestival. Dat festival werd dit jaar geschrapt vanwege het coronavirus. FFO Nights opent met de film ‘Mijn vader is een saucisse’ met onder meer Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker. De film gaat simultaan in alle Kinepolis-complexen in Vlaanderen en Brussel in avant-première.

FFO Nights is een initiatief van Filmfestival Oostende dat met enkele Vlaamse avant-premières de filmmakers, distributeurs en bioscopen wil ondersteunen bij de heropstart van de sector.

Tickets

Als eerste avant-première wordt op 19 juni Mijn vader is een saucisse gedraaid, het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die al internationaal indruk maakte met haar kortfilm Drôle d’oiseau . De film wordt voorzien van een uitgebreide ereshow vanop de rode loper in Oostende.

De Belgische feelgoodfilm kan rekenen op een topcast met o.a. Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker, Savannah Vandendriessche, Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha.

Mijn vader is een saucisse – trailer – YouTube

Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem ( Aanrijding in Moscou, Zagros ) en is gebaseerd op het boek Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade . Mijn vader is een saucisse is een Vlaams-Nederlandse coproductie met aan Vlaamse kant producent A Private View . Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit op 23 juni.

Naast de hoofdfilm brengt Filmestival Oostende ook een dagvullend programma van avant-premières in Kinepolis Oostende.

Het volledige programma van de FFO Nights wordt bekendgemaakt op vrijdag 28 mei. Tickets voor de vertoning van Mijn vader is een saucisse in Oostende zijn te koop op www.filmfestivaloostende.be . Tickets voor deze film in een van de deelnemende bioscopen zullen binnenkort te verkrijgen zijn via de deelnemende locaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier