Drive-inbioscoop aan Plopsaland De Panne meteen enorm succes

De drive-inbioscoop van Kinepolis in Plopsaland De Panne is meteen een succes.© foto MVQ
De drive-inbioscoop van Kinepolis in Plopsaland De Panne is meteen een succes.© foto MVQ
Myriam Van den Putte

Hoewel Plopsaland De Panne er helemaal klaar voor was om bezoekers coronaveilig te ontvangen vanaf de paasvakantie, houdt de overheid voorlopig de deuren op slot. Maar toch bedacht het Plopsateam een alternatieve belevingsactiviteit in samenwerking met Kinepolis.

De hele vakantieperiode kan je online tickets reserveren voor leuke familiefilms of klassiekers die iedereen weet te smaken. Wij waren er als de kippen bij om Freddy Mercury in Bohemian Rhapsody aan het werk te zien op het megascherm.

Het initiatief blijkt vanaf het eerste uur aan te slaan. De tickets voor de Harry Potter-films, de Dans van de farao met K3 en The Greatest Showman gaan vlot de deur uit. Vrijdagavond loodsten de Kinepolis-stewards op een professionele manier meer dan honderd auto’s naar hun plek aan op parking drie.

Vanop het grootste mobiele ledscherm ter wereld – maar liefst 16 op 9 meter – kreeg iedereen duidelijke instructies: zet je motor af en zet de FM-frequentie van je autoradio op 97.3. Snacks en drankjes kon je vooraf bestellen en na het scannen van het inkomticket kon je de bestelling meteen oppikken.

Feeërieke verlichting

Bij het binnenrijden ontving elke automobilist een flyer met het menu en een QR-code waarmee je kon inloggen om ter plaatse te bestellen. Omdat de temperatuur vrijdagavond toch wel aardig frisjes was, waren ook de bestellingen voor ‘hot food’ populair. Die werden even later tot aan de auto gebracht door de stewards, zodat niemand zijn auto moest verlaten.

Voor Queen-fans kon de avond niet meer stuk: het was genieten van de favoriete nummers van Freddy Mercury. De film rijfde niet voor niks vier Oscars binnen. Zodra het donker werd, zorgde de sprookjesachtige verlichting voor nog meer sfeer. Het hele Plopsadecor met alle gebouwen, de grote rollercoaster en de vijver baadden in een feeërieke verlichting. Na de filmvertoning kreeg elke bezoeker nog een verrassende goodiebag mee.

Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof geeft nog mee: “Wie een Plopsa-jaarabonnement heeft, krijgt nog eens 10% korting op een ticket voor Kinepolis On Tour. Abonnees kunnen hun persoonlijke promotiecode raadplegen door in te loggen op hun profiel. Snel zijn is de boodschap, want er zijn al een aantal voorstellingen uitverkocht!”

Tickets kan je reserveren via https://www.plopsalanddepanne.be/nl/shows/kinepolis-tour of https://kinepolis.be/nl/movie-categories/kinepolis-tour .

Hou alvast je gsm bij de hand eens geparkeerd. ‘Fuze’ daagt je uit met een puzzel of beloont lukraak enkele parkeerplaatsen met een leuk cadeau!

Opgelet! Plopsaland De Panne blijft helaas tot nader order gesloten.

(MVQ/ foto MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.