Acteur Koen Van Impe stapt in huwelijksbootje met zijn Anastasia

Dochtertje Isadora volgde het hele gebeuren vanop de eerste rij.© JRO
Dochtertje Isadora volgde het hele gebeuren vanop de eerste rij.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Donderdagmorgen is acteur Koen Van Impe (55) in Oostende in het huwelijksbootje gestapt met zijn 26 jaar jongere Anastasia (29). Hun dochtertje Isadora volgde het hele gebeuren vanop de eerste rij. “We wilden na het vervullen van de formaliteiten zo snel mogelijk onze liefde voor elkaar bezegelen.”

Koen Van Impe is vooral bekend van zijn rol als inspecteur Ivo Verbruggen in Aspe, hij speelde het kieken in Kiekens en gaf gestalte aan officier Vic Adams van de geheime politiecel P8 in Salamander 1 en 2. Verder was hij in verschillende tv-series en films te zien. In 2017 nam hij nog deel aan Steracteur sterartiest en in 2019 stond hij nog op de planken, ter vervanging van de toen al zieke Johny Voners, in de musical La Cage aux Folles, samen met Koen Crucke.

Van Impe leerde zijn Moldavische vriendin zes jaar geleden kennen op een terrasje van een Brussels café. Na het werk ging ik er iets drinken”, vertelt Koen. “Het was er enorm druk, er was geen enkel tafeltje meer vrij. Een meisje dat er passeerde vroeg mij of ze er mocht bij komen zitten. Ik stemde toe. Dat meisje was trouwens Anastasia. (lacht) Ze ging later studeren in Sofia, maar ik trok mijn stoute schoenen aan en reisde haar achterna om haar duidelijk te maken dat ik wel een relatie wou beginnen met haar. De rest is geschiedenis.

Appartement

Eind 2019 werden Koen en Anastasia de trotse ouders van de kleine Isadora. Koen had al twaalf jaar een appartement in Oostende als tweede verblijf. Twee jaar geleden kozen Koen en Anastasia Oostende uit als vaste verblijfplaats. “Wij kwamen hier al zo lang”, gaat Koen verder.

“Ik woonde op een woonboot, maar die wilden we verkopen. Oostende leek ons de ideale keuze om ons te settelen. En aangezien ik hier al een appartement had, was de keuze snel gemaakt. Oostende is ondertussen ook mijn eerste thuis geworden en zelfs al zou ik er ooit voor kiezen om toch ergens te wonen, dan nog zou Oostende mijn thuis blijven. Ik voel mij hier heel goed. Zelfs tijdens de lockdown was het hier zalig om te wandelen.”

Formaliteiten

Anderhalf jaar geleden, toen van het coronavirus nog geen sprake was, begon het koppel met de planning van hun huwelijk. “Aangezien mijn vriendin van Moldavië afkomstig is, heeft het heel wat voeten in de aarde gehad om te kunnen trouwen met iemand van buiten de Europese unie. Enkele weken geleden kregen we te horen dat alle formaliteiten in orde waren en dat we een huwelijksdatum mochten kiezen. Aangezien we zo snel mogelijk onze liefde wilden bezegelen kozen we voor 14 januari.”

Een feest komt er voorlopig niet. “We willen uiteraard een feest waar onze vrienden en familie bij kunnen zijn. Dat komt er dus na het hele coronagedoe. Hoe het voelt om nu getrouwd te zijn? Ik denk niet dat er veel zal veranderen. We zullen blijven ambras maken zoals we dat daarvoor deden. (lacht) Anastasia komt uit een vrij traditioneel gezin. Ik vind het ook puur praktisch beter, maar we willen tegenover Isadora vooral kunnen zeggen dat haar mama en papa getrouwd zijn. Afgezien van het feit dat er ook een boel romantiek aan vasthangt, is het ook wel een doordachte beslissing voor de rest van ons leven. Anastasia is nu mijn vrouw en dat voelt goed”, besluit Van Impe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten