Festival Dranouter: “Er zal zeker iets plaatsvinden deze zomer”

Tom Gheeraert

Festival Dranouter belooft dat er in de zomer van 2021 iets te beleven valt in Dranouter, ook al is er op vandaag nog veel onduidelijkheid over het festivalseizoen. “De organisatie werkt momenteel verschillende pistes uit”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels. Het festival meldt ook dat een schenkingsactie 15.000 euro opbracht en verkoopt nu ook mondmaskers met het ‘Grasmannetje’.

“2019 was een topjaar voor Festival Dranouter. In 2020 hoopten we om er ook een topevenement van te maken, maar het coronavirus stak daar een stokje voor”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels. “Gelukkig klonk er in 2020 toch muziek in Dranouter, dankzij de concertreeks Dranouter Zomersessies. Op de line-up van de coronaproof concertreeks stonden o.a. Brihang, Yevgueni, Willem Vermandere, Flip Kowlier, Geike…. De concertreeks was praktisch volledig uitverkocht, met wachtlijsten voor tal van optredens.”

‘Goesting is groot’

Hoe de zomer van 2021 eruit zal zien, dat is nog onduidelijk. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) verklaarde pas tegen midden maart een beslissing te nemen over het festivalseizoen. “Maar een ding staat vast: de goesting bij Festival Dranouter om deze zomer iets te organiseren, is groot. Er zal in ieder geval iets plaatsvinden in Dranouter, zoveel is zeker. De organisatie werkt momenteel verschillende pistes uit. Wanneer de beslissing van de overheid in maart valt, kan de organisatie van Festival Dranouter snel schakelen. Kortom: meer nieuws volgt nog…”

Schenkingsactie

Eind 2020 werkte Festival Dranouter een voorstel uit voor alle Belgische festivaltickethouders. Wie dat wou, kon het festivalticket voor de geannuleerde editie van 2020 volledig of gedeeltelijk schenken aan het Dranoeter Fonds, en kon een fiscaal attest verkrijgen voor 60% van de geschonken waarde. Deze actie liep af op 15 december. “Dankzij deze schenkingsactie zit er nu ruim 15.000 euro in het Dranouter Fonds. Dit bedrag besteden we in de toekomst aan tal van sociale en ecologische projecten die passen binnen de visie van Dranoeter vzw. Zodra deze plannen concreet zijn, krijg je uiteraard een update. Koos je ervoor om slechts een deel van de waarde van jouw festivalticket weg te schenken, dan krijg je een tegoedbon voor het resterende bedrag.”

Festival Dranouter Mondmasker

Ten slotte lanceert Festival Dranouter ook zijn eigen mondmasker. “Het mondmasker zal nog nog niet onmiddellijk uit jouw garderobe verdwijnen. Hou het helemaal veilig met een Festival Dranouter Mondmasker, te verkrijgen in drie verschillende kleuren! Kies voor een zwart mondmasker met een witte, fuchsia of groene opdruk van het Grasmannetje. Het Festival Dranouter Mondmasker is ook leuk om cadeau te doen aan jouw knuffelcontact, jouw allerliefste bubbel of iemand die je al een tijdje mist”, besluit Sofie Pauwels. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.