Femke Vanhecke nieuw gezicht van cc Gildhof: “Altijd fijn om hier terug te keren”

Voor Femke Vanhecke voelt haar nieuwe job aan als thuiskomen. © TVW
Tom Van Houtte

Cultuurcentrum Gildhof start het nieuwe seizoen met een nieuw gezicht: Femke Vanhecke. De rasechte Tieltse vervangt als coördinator de vroegere directeur Rik Demoen, die een nieuwe uitdaging is aangegaan in het stadsarchief. “Ik heb het altijd fijn gevonden om hier terug te keren.”

Tot en met vorig schooljaar werkte Femke Vanhecke als lector in de leerkrachtenopleiding van de Vives-hogeschool. “Omdat ik daar niet aan een fulltime kwam, nam ik er een interim in de muziekacademie bij en daar zag ik een vacature passeren waaruit bleek dat het stadsbestuur op zoek was naar een nieuwe coördinator voor het Gildhof. Ik besloot mijn kans te wagen en na een resem examens kreeg ik eind juni het verlossende telefoontje…”, vertelt Femke.

Ongewone start

Tot haar grote vreugde, want het Gildhof heeft altijd een speciaal plekje in haar bestaan gehad. “Ik kwam hier als kind al naar voorstellingen en stond ook meermaals als danseres op het schouwburgpodium. Deze plek roept bij mij niks dan nostalgie op. Daarom heb ik het altijd fijn gevonden om hier terug te keren”, aldus nog Femke, die jazz met een moderne twist geeft bij dansschool Euterpe en dat als hobby zal blijven doen.

(Lees verder onder het kader)

BIO

Privé

Femke Vanhecke is 29, woont in de Klijtenstraat en vormt samen met haar vriend Mathieu Hoste een nieuw samengesteld gezin met zeven kinderen.

Loopbaan

Femke volgde de lerarenopleiding in Torhout en voegde daar nog een postgraduaat dans aan toe. In haar professioneel verleden gaf ze als dansleerkracht les in het deeltijds kunstonderwijs in Brugge, Roeselare en Gent. Daarna koos ze voor een job als lector in de lerarenopleiding van de Vives-hogeschool.

Vrije tijd

Lesgeven bij Euterpe, fietsen, lopen en sporten in het algemeen.

Het hoeft dus niet te verwonderen dat ze vlot haar weg vindt in de gangen van het Gildhof, door de werken een nog groter doolhof dan anders. “Die werken en alle benodigde coronamaatregelen bezorgen me natuurlijk een ongewone start, maar dit soort uitdaging ontlokt me extra goesting om er tegenaan te gaan.”

De langverwachte vernieuwing van de inkom zal tegen de opening van het cultuurseizoen achter de rug zijn. Het seizoen opent op 23 september met de film ‘Mrs Lowry & Son’, de eerste theatervoorstelling in het Gildhof – ‘Locke’ van Cie Cecilia – staat op 9 oktober gepland. “Coronadreiging of niet, de bezoekers zullen in kwaliteit en kwantiteit van het aanbod geen verschil merken met de voorbije jaren. Er is ons namelijk veel aan gelegen om na de jarenlange asbestperikelen en de grote coronagolf nog eens een volledig seizoen te kunnen afwerken.”

Dit soort uitdaging ontlokt me extra goesting om er tegenaan te gaan

Voorlopig worden maximaal 150 bezoekers per voorstelling toegelaten, al kan dat aantal binnenkort nog oplopen nu er geen rijen meer moeten worden vrijgelaten en nog amper één vrij zitje vereist is tussen de verschillende bubbels.

Het volledige seizoensprogramma 2020-2021 is te vinden op www.gildhof.be en binnenkort wordt ook nog een gedrukte cultuurkalender verspreid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.