Fame is nieuwe zomermusical 2019 in Kursaal Oostende

Met Footloose, Dirty Dancing, Evita en dit jaar in juli nog Flashdance werden al heel wat succesvolle zomermusicals opgevoerd in Kursaal Oostende. Volgend jaar wordt er met Fame nog een topper aan het rijtje toegevoegd.

Jonas Schoonbaert, Kateryna Kroshka, Gwendoline Nys en Peter Craeymeersch van Kursaal Oostende stelden donderdagavond de volgende in het rijtje zomermusicals voor.

Donderdagavond werd de volgende zomermusical voorgesteld. Van 5 augustus t.e.m. 10 augustus 2019 komt de musical Fame, gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit de jaren 80, naar Kursaal Oostende. Niet twee weken deze keer, maar een week. De musical moet 14.000 bezoekers lokken. De voorbije jaren kenden de verschillende zomermusicals telkens veel succes met uitverkochte zalen tot gevolg.

De film ‘Fame’ haalde ooit twee Oscars binnen voor beste song en beste soundtrack. In de musical komt de muziek uit de film uitgebreid aan bod. De musical viert momenteel haar 30ste verjaardag en is op tournee door de UK. In Oostende zal de show zeven keer te zien zijn in het Kursaal.

Fame vertelt het verhaal over een groep studenten van de ‘High School of Performing Arts’. Iedere student probeert op zijn of haar manier de top te bereiken in dans, muziek of toneel. Maar verschillende hindernissen en tegenslagen loeren om de hoek. De problemen zijn ook vandaag nog ‘hot items’ zoals identiteitscrisis, trots, seksualiteit, verslavingen, vooroordelen en doorzettingsvermogen.

De musical zal in de originele Engelstalige versie gebracht worden. Op projectieschermen zullen wel vertalingen voorzien worden in het Nederlands en Frans.

(JR)

De ticketprijzen starten vanaf 25 euro en zijn te koop via www.kursaaloostende.be, via het nummer 0900 40 850 en bij Toerisme Oostende. Tot 31 december geldt een ‘Early Bird’ korting van vijf euro per aangekocht ticket. Jongeren tot 18 jaar krijgen 20 euro korting per ticket.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.