Expo Karl Lagae en Christine Noyez in kunstkroeg K-trolle in Roeselare

In de twee expositieruimtes van kunstkroeg de K-trolle is in het weekend van 14, 15 en 16 december werk te zien van een grafisch kunstenaar en een juwelenmaakster. “Ons werk matcht”, leggen Karl en Christine uit.

Karl Lagae en Christine Noyez tonen juwelen en grafisch werk in de K-trolle. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

“Ik werk heel graag met materialen die zomaar op mijn pad komen”, vertelt juwelenmaakster Christine Noyez. “Ik weet vaak niet vooraf wat het eindresultaat zal zijn. Nu ben ik bezig met oorringen en hangers waar vooral de grotere vlakken, gelijmde latjes en strepen opvallen. Zo recycleer ik dit keer onder andere het ebbenhout van oude pianotoetsen. Een juweel moet niet altijd goud of zilver zijn. Het kan ook bijvoorbeeld een bewerkt vinylplaatje zijn.”

Krassen

“Ons werk matcht heel goed”, vult kunstschilder en graficus Karl Lagae aan. “Christine bewerkt haar materialen vaak met krassen. Wie etst maakt ook gewoon krassen in een ondergrond. We noemen dit droge naald op koperplaat. Zowel in mijn figuratief als mijn abstract werk gebruik ik vaak deze techniek. Afdrukken doe ik dan in een monotype maar nooit op veel exemplaren. Ik wil toch wel graag unieke stukken afleveren.”

Juwelen van Christine Noyez en schilderijen en etsen van Karl Lagae zijn te zien in de twee exporuimtes boven kunstkroeg De K-trolle in de Scharestraat 20 in Roeselare en dit op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december telkens van 16 tot 24 uur. (BCR)

Meer info op www.k-trolle.be.

Meer info op www.k-trolle.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.