Ex-missen in ‘Missie Callcenter’

Bert Vanden Berghe

VTM 2 verzamelde een legertje ex-Missen om een callcenter te bemannen met heel uiteenlopende oproepen. In ‘Missie Callcenter’, vanaf dinsdag 19 januari op tv, zien we ook onze West-Vlaamse Missen Justine De Jonckheere en Cilou Annys opduiken. Hoog tijd voor een telefoontje!

“Ik mag niet klagen”, antwoordt Justine als we vragen hoe het gaat. “Al steek ik niet weg dat het een lastig jaar was, ook op mentaal vlak. Ik doe heel wat bedrijfspresentaties en dat is allemaal weggevallen sinds maart vorig jaar. Hoe ik mijn dagen vul? Ik blijf vooral thuis en hou mij strikt aan alle regels. Ik doe regelmatig een work-out en kook zelf. Veel zaken spelen zich nu online af. Instagram houdt me professioneel wat bezig, maar ik merk ook dat al die prikkels daarvan best vermoeiend zijn. Ik mis vooral dat sociaal contact. Maar veel andere zelfstandigen hebben het lastiger: ik woon nog thuis, heb geen personeel in dienst of lopende kosten. Een plan B? Ik heb het mij al een paar keer afgevraagd of ik mezelf moest heruitvinden, maar ik doe mijn job supergraag.”

Een job in een callcenter dan maar? “Dat was echt heel tof om te doen. Heel spannend ook. Je wist nooit wie je aan de lijn ging krijgen of waarover het zou gaan. Ik zat in een groepje met Virginie Claes, Anne De Baetselier en Joke Van de Velde. Alles verliep overigens volgens de maatregelen. We werden getest en deden zelf onze make-up en haarstyling. Het was heel fijn om mijn collega’s terug te zien. Virginie noemt mij altijd kleine zus, en haar kom ik nog wel eens tegen tijdens opdrachten. Ik was vooral blij om nog eens te kunnen wie we echt zijn. Ik zie mezelf ook niet echt als Miss, maar als Justine.”

Ook Cilou Annys denkt nog niet meteen aan een carrièreswitch. (Foto VTM)
Ook Cilou Annys denkt nog niet meteen aan een carrièreswitch. (Foto VTM)

Daar geeft Cilou haar helemaal gelijk in. “Als we elkaar zien, is het altijd koffieklets”, lacht Cilou. “We hebben iets meegemaakt, wat weinig mensen écht kunnen snappen. Dus die vibe onderling zit altijd goed. En in andere tijden krijg je nooit zoveel missen samen, omdat we altijd wel bezig zijn, is het niet met opdrachten, dan wel met ons eigen werk.”

Voor Cilou zijn het spannende tijden. Zij kan elk moment bevallen van haar tweede kindje. “Een lockdownbaby, ja”, lacht ze. “Maar het was wel gepland.” Het was dus geen kwestie van haar eigen business te steunen (Cilou runt haar eigen babystore in Brugge, red.), want de zaak blijft draaien. De fotoshoots lagen stil, maar dat was ook logisch omdat ik zwanger ben. Ik ga nu proberen een maand alles los te laten en volledig te focussen op mijn gezin. Mijn rust nemen ook. Dat heb ik na mijn vorige bevalling te weinig gedaan, besef ik. Zeker omdat we recent ook verbouwd hebben.” Ook Cilou twijfelde niet toen ze gevraagd werd voor Missie Callcenter. “Een fantastisch idee. Ik maak graag een praatje met de mensen. Ik kan me ook makkelijk inleven in hun verhaal. Het is inderdaad ook fijn dat we eens de persoon achter dat imago kunnen tonen. Zo kreeg ik de vraag hoe ik werk en privé combineer. Wel, eerlijk: dat is soms ook sukkelen of niets volgens plan kunnen afwerken. Ik hoop dat mensen dat straks ook zien, dat wij meer zijn dan ‘maar’ een Miss.”

Missie Callcenter, op dinsdag 19 en donderdag 21 januari om 21.40 uur op VTM 2.