Zuidschote kermist met light versie en rommelmarkt

(foto FB)
Redactie KW

Na een coronajaar zonder kermis organiseert het kermiscomité van Zuidschote op het tweede weekend van september opnieuw enkele kermisactiviteiten, met uitzonderlijk op kermiszondag de rommelmarkt die op pinkstermaandag al twee jaar niet mocht doorgaan. “Omdat de regels voor feesten lang onzeker bleven, kozen we dit jaar nog voor een light versie”, klinkt het bij het bestuur dat intussen wel een nieuw bestuurslid kon aantrekken.

Dit jaar in Zuidschote geen optredens van artiesten, een groots eetfestijn en honderden kaarters in de kermisloods maar een kleinschalig kermisgebeuren in en rond het OC (de zaal) en hopelijk goed weer voor de rommelmarkt op zondag. “Bij het aanvragen van vergunningen voor een normale kermis in de loods werd door de stad alles goedgekeurd, maar wij beslisten zelf om er dit jaar een kleinere editie van te maken, omdat de maatregelen te lang onzeker waren en we knopen moesten doorhakken. Wat mocht binnen in de loods, met hoeveel en hoe…..we bleven te lang in het ongewisse om onze gewone kermis op poten te zetten en we wilden het risico niet lopen dat er te weinig volk zou op afkomen. Volgend jaar gaan we opnieuw voor een full versie in de kermisloods, maar dit jaar kiezen we voor de zaal van het OC en de parking en straat ernaast”, aldus secretaris Greta Geysens.

Rommelmarkt

“Op zaterdag 11 september is er vanaf 14 uur kinderanimatie met diverse workshops, kindergrime en spelletjes. Er is een schiettent, een eendjeskraam en springkasteel en voor ouders en grootouders is er een gezellig terras. Om 15 uur komt Samana op de koffie en om 16 uur is er ballonwedstrijd. Vanaf 19 uur is iedereen welkom in ons OC kermiscafé. Op zondag 12 september is er van 6 uur tot 18 uur onze rommelmarkt. We doen die uitzonderlijk tijdens het kermisweekend omdat we de twee vorige jaren door corona geen mochten doen op onze vaste datum, en omdat we geld nodig hebben na twee jaar zonder inkomsten. Volgend jaar is de rommelmarkt weer op pinkstermaandag. Om 11 uur is er dan ook ovenkoekenworp door de stadsnar. Er is doorlopend terras, springkasteel en kermisattracties, bij slecht weer is de bar in het OC open.”

“Intussen hebben we met Maarten Heytens (28) ook een nieuw bestuurslid kunnen aantrekken”, geeft voorzitter Willy Gheldof mee. Maarten is van Hooglede afkomstig en kwam twee jaar geleden met zijn gezin wonen in het oud kloosterhuis waar Jef en Magda altijd woonden. “Twee jaar geleden ben ik blijven plakken op de nieuwjaarsreceptie hier”, lacht Maarten. “We geraakten aan de praat over het kermiscomité en ik liet vallen dat ik wel interesse had. Maar toen was er corona en viel alles stil. Een tijdje geleden stonden ineens Willy Gheldof en Hendrik Vangheluwe aan mijn deur met de vraag of ik het nog zag zitten… Ja dus! Deze light versie is perfect voor mij om in te lopen.” Naast Willy, Greta, Hendrik en Maarten is ook Robin Boudt nog lid van het bestuur. “En we zoeken nog nieuwe jonge medewerkers”, klinkt het. (FB)

Info: Willy Gheldof : 051 54 40 70 of 0479 32 30 64.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier