Zoute Grand Prix in oktober doet nu ook Brugge en Oostende aan

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Piet De Ville

De organisatie van de Zoute Grand Prix schakelt een versnelling hoger en betrekt nu ook Brugge en Oostende. Knokke blijft de uitvalsbasis maar het ‘concours d’élegance zal nu ook plaats vinden in de Brugse binnenstad. Terwijl de Oostendse zeedijk ter hoogte van het Kursaal het decor wordt voor een parade van moderne sportwagens.

Sinds de start in 2010 is de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende oldtimerevents – met ook ruimte voor moderne sportwagens – van Europa. De vorige editie was door de coronacrisis eerder bescheiden maar dit jaar, van 6 tot en met 10 oktober, wordt het een nog veel ambitieuzer evenement dan ooit tevoren.

Beleving

“We betrekken nu ook de mooie steden Brugge en Oostende bij het evenement”, vertelt organisator Filip Bourgoo. “We zetten nog meer dan ooit in op beleving en zelfs ook de niet-autoliefhebber komt aan zijn trekken met een mooi aanbod kunst en andere fijne dingen des levens.”

In Brugge wordt het hart van het event het Prado Bruges; een exclusieve expositie van 25 gerenommeerde autorestaurateurs in een indrukwekkende constructie opgebouwd uit glas en smeedijzer. Van daaruit vertrekt ook de Bruges Concours d’Elégance: een wandeling langs unieke historische wagens die opgesteld staan op de mooiste Brugse pleinen en parken, met onder meer de Markt, de Burg en De Dijver.

In Brugge zullen ook twintig spectaculaire kunstwerken van een bekende, nu nog geheimgehouden, artiest te zien zijn. “We zijn heel tevreden dat we vlak nadat we fungeren als gaststad voor de tijdritten van het Wereldkampioenschap wielrennen ook dit mooie evenement mogen verwelkomen in onze stad”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Na deze moeilijke tijden voor ons toerisme is dit heel belangrijk voor ons.”

GP Tour

Wie van is van het meer recente werk op autogebied kan op zaterdag 9 oktober in Oostende terecht voor de GP Tour. Daar volgt de zeedijk ter hoogte van het Kursaal het decor voor een parade van moderne Gran Turismo Sportwagens, onder meer van de merken Ferrari, Bentley, Bugatti en Porsche.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) toont zich heel tevreden dat het evenementen nu ook zijn stad aandoet en is ervan overtuigd dat het ook op lange termijn een mooie samenwerking kan worden. Knokke-Heist blijft dus de u itvalsbasis en daar kunnen autoliefhebbers terecht in Prado Zoute, een paviljoen opgebouwd op het strand aan het Albertplein waar 15 ‘premium’ autopartners hun mooiste en recentste modellen zullen presenteren.

De naam Prado is overigens een verwijzing naar Le Prado Beach Club die van 1935 tot 1974 op diezelfde locatie aanwezig was.Het Zoute Concours d’Elégance blijft een vaste waarde op de terreinen van de Royal Zoute Golf Club. Burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote (Gemeentebelangen) – die er op wees dat de vorige Brugse burgemeester geen interesse had in een samenwerking en de oldtimers enkel in de ondergrondse parking wilde dulden, toonde zich tot slot bijzonder enthousiast over de samenwerking met zijn collega’s van Brugge en Oostende.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier