‘Zomerende’ laat Hanenaars voor het eerst weer écht feesten

© (Foto MP)
Matthew Pyck

In navolging van België keert ook in De Haan het oude normaal terug. Met Zomerende vond het eerste grootschalige gratis post-corona-evenement plaats.

In de Dorpsstraat in Klemskerke opende het concert rond 18u zijn deuren. Van mondmaskers was er geen sprake meer, bezoekers konden via het steeds meer ingeburgerde covid-safeticket toegang krijgen tot de feesttent. Daar was plaats voor zo’n 1000 feestvierders.

Lokale artiest Bram Verstappen, beter bekend onder zijn artiestennaam Meermens, was rond 19u30 aan zet als eerste artiest. Met enkele van zijn bekendste nummers en meezingers zette hij de toon voor de rest van de avond. Waar het publiek aanvankelijk nog wat onwennig meezong en meedanste, was Meermens een waardige supporting act voor wat nog zou volgen.

Na het optreden van Meermens, was het de beurt aan de hoofdact van de avond, de Ertebrekers. Onder gejuich van onder meer Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle trok het publiek steeds meer de dansvloer op. Met songs als ‘Simpelweg’ en ‘Paranoia’ bereikte de avond een hoogtepunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier