Zillebeke sluit vakantie af met gevarieerd kermisprogramma

De organiserende Dorpsraad met Rosette Strubbe, Antoon Pype, Marc Vermeersch, Jo Vercaigne, Robert Cappoen, Marina Deconinck, Laurent De Poorter met zoontje Louis en Ives Goudeseune. (foto EG)
Redactie KW

De Dorpsraad, de Sint-Pietersvrienden, Ziekenzorg, Supportersclub Maxime De Poorter en Dance Space slaan tussen 27 en 30 augustus de handen in elkaar voor het kermisprogramma net voor de start van het schooljaar.

“Ontmoetingen, kermissen en optredens mogen opnieuw plaatsvinden, dus wordt er in Zillebeke tijdens het laatste augustusweekend gefeest. De kermis staat symbool voor gezelligheid en een programma met voor elk wat wils”, zegt secretaris Jo Vercaigne. “Op vrijdag 26 augustus om 16.30 uur is er een verrassingsfeest voor jong en oud. Een avond vol muziek, sfeer en hapjes en drankjes, georganiseerd door Forza en Sint-Maartenscomité. Om 19.15 uur speelt SK Zillebeke een oefenwedstrijd tegen VKW Vleteren.”

“Zaterdag 28 augustus om 12.30 uur begint de blokschieting door schuttersmaatschappij Willem Tell. Om 14.30 uur vindt de Guldenschieting John plaats. Om 18 uur kan men terecht aan de kermisattracties. Kermiszondag 29 augustus begint om 14 uur met kinderattracties. Om 16.30 uur en om 19 uur treedt de coverband Jean Dover & Friends op. Tussendoor is er dansdemo en showcase door Dance Space. Om 20.30 staat solozanger-singer-performer Jan Wuyttens geprogrammeerd. Om 21.45 uur is het de beurt aan schlagerkoningin Laura Lynn. De dag wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk op het grasplein tussen OC In ’t Riet en het terrein van de schuttersgilde.”

Lege portemonnees

“Op maandag 29 augustus wordt de kermis afgesloten met de ‘Maandag van de Lege Portemonnees’ met gezellig samenzijn en karaokeavond, een organisatie van wielerclub De Sint-Pietersvrienden. Om 18 uur is er jaarmis voor de overleden parochianen in de Sint-Catharinakerk, opgeluisterd door het koninklijk Sint-Catharinakoor.” Alles vindt plaats in en om OC In ’t Riet. De Dorpsraad vraagt wel om vlaggen uit te hangen. Die zijn te bekomen in het secretariaat, Molenbosstraat 37 in Zillebeke.

Forza en Sint-Maartenscomité vullen vrijdag 27 augustus het kermisgebeuren aan met ‘Geniet in ’t Riet’. Van 16.30 tot 18.30 uur is er disco met dj Jellis. Om 19 uur wordt de kermis officieel geopend. Om 18 uur treedt de Mini Maxi Band op en om 22 uur de Pilsjaars. Tussendoor is het de beurt aan dj Marc Thometschek. Er zullen ook food- en drinkstandjes zijn. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier