Zelfs regen kan het plezier niet vergallen tijdens Sinksenzondag in Kortrijk

Gezelligheid troef op de tweede dag van de Sinksenfeesten in Kortrijk.© TV
Gezelligheid troef op de tweede dag van de Sinksenfeesten in Kortrijk.© TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De tweede dag van de Sinksenfeesten 2021 zit er op. Het was vooral een dag van genieten van het mooie weer in de voormiddag, een terrasje doen, op zoek gaan naar rommel, picknicken, een concertje meepikken en voor sommigen ook speeddaten. In de loop van de dag kwamen donkere wolken opdagen en op het einde van de dag maakten de felle wind en enkele stortbuien er een einde aan.

De dag begon mooi met grote strepen zonneschijn en rustig weer. Tijd voor wandelen, een babbeltje doen, genieten van het weer op volle terrassen of supporteren voor de deelnemers van Kortrijk Loopt.

Supporteren voor de lopers

Joke, Wouter, Pieter, de kinderen en familie volgden op het Plein loopster Anne-Sophie, een deelneemster aan Kortrijk Loopt.

“We komen supporteren voor mijn vrouw. Ze doet elke jaar mee en doet dat bijzonder goed”, vertelt Pieter. “Voor de kinderen is het leuk, ze kunnen tussen de ronden door spelen en als er lopers passeren laten we ze applaudisseren en luid de mensen aanmoedigen”, pikt Wouter in.

Schoonzussen Inge en Eline doen een terrasje

Schoonzussen Inge en Eline genoten van een sangria op de Grote Markt tijdens de Sinksenloop van hun mannen. Eline is afkomstig van Gent en woont nu in de regio. “Kortrijk is een bruisende stad, zelfs meer dan Gent. Ik ben verrast. Kortrijk heeft leuke plekjes”, lacht Eline.

“Het is leuk om vandaag eindelijk elkaar nog eens te zien en te kunnen babbelen, niet enkel online zoals de voorbije maanden.” Ook Inge, die in de thuiszorg staat, is die mening toegedaan. “Veel oudere mensen hebben nood aan contact en een babbeltje. Ook wij hebben daar nood aan, vooral het elkaar weerzien. We hadden geen zin om thuis te blijven. Het doet deugd dat het opnieuw kan. Hopelijk blijft het zo.”

Picknicken bij de paters

De schoolvriendinnen Steffie, Lynn, Jasmien en Maren trokken naar de Veiligste Picknick in de binnentuin van de Kloosterkerk Sint-Michiel. “Het is hier bijzonder rustig en wij genieten van een Martini en hapjes als aperitiefje. Daarna gaan we iets eten in de stad: we denken aan tapas met een cocktail”, aldus het viertal.

Dé Chinese vaas?

Ook veel wandelaars flaneerden door de stad om de Vitrine Rommelmarkt te ontdekken. In hun promotie voor de Sinksenfeesten gebruikte het communicatieteam van Stad Kortrijk de zin ‘Plaats tijdens het Sinksenweekend het voorwerp dat je wil verkopen voor je raam/op je brievenbus/op je balkon/in je voortuin, … en misschien spot je buur de Chinese vaas die hij altijd al wou tussen je brocante’. En? Niet enkel de Chinese vaas was te koop, wel vier vazen: 2 op een adres aan de Grote Kring en 2 in de Leiestraat met bovenop een moderne spiegel en 3-delige antieke schouwgarnituur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier