WinterWoordenNacht als literair lichtpunt in Waregem

© gf
Redactie KW

Op 28 januari vindt WinterWoordenNacht plaats in Waregem. Het event wil hét literaire lichtpunt zijn tijdens de donkere winterdagen. “Laat je verblijden met een stortvloed aan mooie woorden, zachte zinnen, scherpe insteken en vlucht weg uit de natte, grijze winter.”

Met het thema ‘Stroom’ als leidraad trekt het klankenfestival alle registers open met een mix van onbekende, opkomende en gevestigde auteurs, muzikaal talent en knap illustratiewerk. Met onder meer Mira Feticu, Annelies Verbeke, Hendrik Vos, Sien Volders, olsan (met Low G) en Flore Deman.

Laureaten Poetry Slam

Primeur is een podiumplaats voor de drie laureaten van het West-Vlaams kampioenschap Poetry Slam: Nina Everaert, Loeke Vanhoutteghem en Teddy Bair. Doorheen de avond kan je ook genieten van een selectie poëtische kortfilms of kan je je oren verwennen op de deuntjes van Où est-ce pe n’este?, het dj-duo met Waregemnaar Omar Hobo en zijn compagnon Flor Verdegem.

Tafelgesprek

Als afsluiter van de avond nodigt Fien Sabbe alle deelnemende auteurs uit voor een tafelgesprek waar dieper wordt ingegaan op de diverse thematieken uit hun werk, met specifieke aandacht voor de link met het thema Stroom. WinterWoordenNacht is een organisatie van de cultuurdienst, cc De Schakel en de bib van Waregem.


Zaterdag 28 januari vanaf 19.30u. Schakelbox, bibliotheek, raadzaal stadhuis. Info & tickets:www.ccdeschakel.be/winterwoordennacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.