Wintertoerisme start met Champagneweekend in Middelkerke

gf
Redactie KW

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 november zet Middelkerke het sein op groen voor een denderende toeristische winter. Vier volle dagen zetten tien bekende wijnproducenten hun beste flessen op tafel in de feesthal van het cc De Branding.

Hiermee is Middelkerke aan zijn 24ste editie toe. Sids 1997 kunnen de liefhebbers elk jaar genieten van het beste wat zusterstad Epernay op het vlak van champagne te bieden heeft. Normaliter vierden we vandaag zilver, maar door corona bleven de flessen vorig jaar in de kelders van de Marne.

Na een jaartje droog opent het Champagneweekend op donderdag 11 november de deuren om 11.30 uur met de voorstelling van de deelnemende ‘viticulteurs’ en de inhuldiging van de nieuwe Ridder in de Orde van de Champagne. Feestelijk en muzikale omlijsting zorgt, tussen het vullen van de glazen, voor extra amusement. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november is het eveneens doorlopend genieten van 11 uur tot middernacht. Op zondag 14 november is het vanaf 11 uur bubbelend feesten van een aperitiefconcert met een knipoog naar Parijs en het Montmartre van de jaren 40 en 50. Het Champagneweekend sluit de deuren om 18 uur.

Proefsessies

Wie wil proeven, kan zich een champagneglas aanschaffen aan 6 euro. Een glas champagne kost 5 euro, een fles volgens de prijs van het huis. Breng je CovidSafe Ticket mee met een identiteitsbewijs. Mocht je nog niet volledig gevaccineerd zijn, leg dan een PCR-test van minder 48 uur oud voor.

Wijnspecialist Alain Bloeykens voorziet proefsessies met vijf verschillende champagnes die in een sessie van 45 minuten geproefd en besproken worden. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november telkens om 11.30 u., 15 u. en 17.30 u. Op zondag 14 november om 11.30 u. Deelnemen kost 15 euro. Graag vooraf inschrijven bij de Dienst voor Toerisme (Oude Post), 059 30 03 68 en toerisme@middelkerke.be.

(GKM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier