Winters Nieuwpoort gaat door: “Coronaveilige organisatie”

Op de foto zien we Michelle Devisch, Wolf en Raven Turck en Loui Devisch. (foto IV) © IV
Paul Bruneel

Winters Nieuwpoort is een van die evenementen die gezelligheid en sfeer uitstralen en goed in de markt liggen bij zowel de inwoners van, als de bezoekers aan, Nieuwpoort. Winter Nieuwpoort zal desondanks het hele coronagebeuren plaatsvinden, zij het op een coronaveilige manier. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) laat weten dat alles in het werk wordt gesteld om te zorgen voor een gezellig, maar veilig eindejaar in Nieuwpoort.

Het zijn moeilijke tijden voor organisatoren om beslissingen te nemen voor het einde van het jaar. Wat nu nog mag, kan dan misschien niet meer. Anderzijds is het ook zo dat, mochten de cijfers plots fors dalen, er misschien wel meer zou mogen dan wat nu het geval is.

Beperking

In Nieuwpoort blijft het stadsbestuur in elk geval niet op zijn lauweren rusten. Het wil van Winters Nieuwpoort een coronaveilig gebeuren maken.

“We hebben al een aantal beslissingen genomen aan de hand van wat nu wel en niet mag. Om te vermijden dat er te veel mensen samen komen op één plek zijn de optredens die voorzien waren alvast geschrapt”, vertelt de burgemeester. “Het is met pijn in het hart, maar we willen de veiligheid van iedereen kunnen garanderen. Bij de huisjes op het marktplein worden ook meer terrassen geplaatst, zodat de mensen niet te dicht opeen moeten plaatsnemen en er wordt een in- en uitgang voorzien waar controles zullen worden uitgevoerd.”

“De bezoeker moet zijn Covid Safe Ticket kunnen voorleggen en een mondmasker dragen, zoals opgelegd door de overheid. We zullen er ook op toezien dat het geen drummen wordt. Het aantal mensen op de markt zal worden beperkt.”

Winterslide en winterchalet

Winters Nieuwpoort, in Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad, start op zaterdag 18 december 2021. Het feeëriek winterdorp ruimt opnieuw plaats op 9 januari 2022. Op het Marktplein staan een aantal chalets opgesteld die uitgebaat zullen worden door Nieuwpoortse verenigingen en in de stadshalle is er het High Tea & Tree House. In Nieuwpoort-Bad is er aan de Sint-Bernarduskerk een heuse winterslide voorzien en ook de winterchalet is er weer bij, evenals de authentieke carrousel.

Wie houdt van winterse gezelligheid, decoratie en lichtjes kan de winterwandelingen maken. Er is een wandeling voorzien in Nieuwpoort-Bad en een in Nieuwpoort-Stad. Het programma is te vinden op de website www.wintersnieuwpoort.be. Daar zullen ook de updates in verband met de programmatie terug te vinden zijn.

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.