Winters Bierfestival in Waregem geschrapt: “Veiligheid boven alles”

© (Foto PNW)
Redactie KW

Het Winters Bierfestival van de Waregemse Biervrienden gaat dan toch niet door. De zevende editie had normaal komende zaterdag moeten doorgaan in OC ’t Gaverke. “Teleurstelling en ontgoocheling overheersen, maar veiligheid gaat boven alles.”

Nadat de Waregemse Biervrienden hun hoogmis van het bier vorig jaar vervingen door een speciale Bierbox, had de vriendengroep dit jaar opnieuw op een volwaardige editie gerekend. Elf brouwers zouden komende zaterdag meer dan 60 bieren presenteren aan ruim 700 bezoekers. Niets van dat alles, als gevolg van de stijgende coronacijfers. “Terwijl we bij de laatste vergadering nog volop overtuigd waren van het slagen van het festival met de nieuwe maatregelen, is de situatie de voorbije dagen enorm veranderd”, kadert bestuurslid Nico Derycke.

De oproepen van experts om geen evenementen meer te organiseren, gecombineerd met besmettingen onder de organisatoren en medewerkers, deed de Waregemse Biervrienden deze beslissing nemen. “De situatie is te ernstig. Teleurstelling en ontgoocheling overheersen, maar veiligheid gaat boven alles”, besluit Derycke, die alvast hint op een nieuwe editie in 2022. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.