Winter in het Park gaat door met extra veiligheidsmaatregelen

© gf
Redactie KW

Ondanks de strengere veiligheidsmaatregelen van het Overlegcomité, zal Winter in het Park vanaf vandaag plaatsvinden in Oostende. Er werden extra maatregelen getroffen om alles volledig volgens de nieuwe maatregelen te laten verlopen. Winter in het Park loopt tot en met zondag 9 januari in het Leopoldpark.

De voorbije weken is alles in het werk gesteld om Winter in het Park op een veilige en coronaveilige manier te laten doorgaan. Zo werd er 500 meter heras-hekken geplaatst om de zone van het evenement te kunnen afsluiten. Om alles georganiseerd en veilig te laten verlopen, zijn er twee ingangen en twee uitgangen. Er zal ook een circulatieplan zijn met aangeduide looprichtingen.

Alle bezoekers vanaf 16 jaar moeten hun Covid Safe Ticket samen met hun identiteitskaart voorleggen vooraleer ze toegang krijgen tot Winter in het Park. Mondmaskers zijn verplicht, voor iedereen vanaf zes jaar, zoals vandaag in het Overlegcomité is beslist. Winter in het Park sluit ten laatste om 23 uur, gelijklopend met de horeca.

© gf

“We hebben vanuit de stad nauw overlegd met de organisatoren om Winter in het Park op een veilige manier te kunnen laten doorgaan”, aldus burgemeester Bart Tommelein. “Winter in het Park is een belangrijk evenement voor de toeristische sector in Oostende en is in deze kerstperiode ook zeer belangrijk om de bezoekers in onze stad voldoende te spreiden. We blijven zeer waakzaam of alles volgens de geldende maatregelen verloopt en zullen niet aarzelen om in te grijpen mocht dit nodig zijn.”

Ook dit jaar pakt de organisatie uit met meer dan 50 kerstchalets en een grote schaatspiste op de vijver van het Leopoldpark. Net als andere jaren is het park sfeervol verlicht.

Praktische informatie:

Schaatsen op de vijver

Ma t.e.m. do: 11u. tot 20u. (tijdens kerstvakantie tot 22u.)

Vrijdag: 11u. tot 22u.

Zaterdag: 10u. tot 22u.

Zondag: 10u. tot 22u.

Uitzonderingen:

24/12 en 31/12 van 11u. tot 17u.

25/12 en 01/01 van 14u. tot 22u.

09/01 van 10u. tot 20u.

Kerstmarkt

Ma t.e.m. do: 12u. tot min. 21u, max. 23u.

vrijdag: 12u. tot min. 22u, max. 23u.

Zaterdag: 11u. tot min. 22u, max. 23u.

Zondag: 11u. tot min. 21u, max. 23u.

Uitzonderingen:

24/12 en 31/12 van 12u. tot 17u.

25/12 en 01/01 van 14u. tot min. 22u, max. 23u.

09/01 van 11u. tot 21u.

Ingangen:

Leopold II-laan (in het midden tussen de Karel Janssenslaan en de E. Beernaertstraat)

Karel Janssenslaan t.h.v. de IJzerstraat

Rolstoelgebruikers en families met kinderwagens kunnen langs beide ingangen het evenement bezoeken

Uitgangen:

Tweede brug t.h.v. de kiosk richting E. Beernaertstraat

Op het einde van het wandelpad langs de vijver dat loopt langs de ingang ijsschaatspiste richting E. Beernaertstraat.

Er komt geen in- en uitgang op de hoek van de Leopold II-laan en de Karel Janssenslaan om het kruispunt te ontlasten van de grote verwachte drukte, en de wachtrijen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.