Wingene houdt kersttruckparade tijdens kerstmarkt

© (Foto Flickr)
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Op zaterdag 10 december gaat er een kerstmarkt door om en rond het Kerkplein in Wingene. Unizo zorgt dit jaar voor extra sfeer en licht en ze brengen een verlichte kersttruckparade naar het dorp.

Na een periode van twee jaar zonder kerstmarkt door corona slaat Unizo de handen in elkaar om een unieke kerstmarkt te organiseren. “Op zaterdag 10 december zal er een ontspannen sfeer en warme gezelligheid op het kerkplein te vinden zijn”, vertelt Stefaan Verhelle van Unizo. “De kraampjes zijn bijna allemaal gevuld en heel wat nieuwe verenigingen wensen ook deel te nemen. Er zal een mooie variatie hapjes, drankjes en geschenkjes aangeboden worden. Ook voor de kleinsten is er kinderanimatie met bezoek van de kerstman en de traditionele kerstworp.”

Oproep naar trucks

Voor deze editie wil het Unizo-bestuur iets speciaals doen. “Wij willen een sfeervolle gemeente, meer licht, eens iets nieuws en iets ongewoons. Aangezien onze gemeente over heel wat transportbedrijven en truckchauffeurs beschikt leek het ons een leuk idee om een oproep te lanceren naar de gepassioneerde truckchauffeurs. We willen ze motiveren om hun voertuig met kerstlichtjes te versieren om zo een kersttruckparade te houden door de gemeente.”

Om 15.30 uur verzamelen de trucks op het industrieterrein de Verrekijker om van daaruit een tocht te starten door de gemeente. Bezoekers van de kerstmarkt kunnen meegenieten van de sfeervolle parade. Alle deelnemers krijgen een leuke attentie en een drankje. De drie mooiste versierde trucks ontvangen nog iets extra’s.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier