Wieltjesfeesten in vernieuwd jasje

Schepen van Evenementen Herman Ponnet (Vorruit) lichtte al een tipje van de sluier.© WO
Schepen van Evenementen Herman Ponnet (Vorruit) lichtte al een tipje van de sluier.© WO
Redactie KW

“Door de gunstige evolutie van de besmettingscijfers en het vlotte verloop van de vaccinatiecampagne in de strijd tegen de coronapandemie kunnen we weer evenementen mogen organiseren”, zegt schepen van Evenementen Herman Ponnet. “Met Boulevard Solar werd al een eerste stap gezet, nu focussen we op de Wieltjesfeesten die we vanaf dit jaar in een aangepast format zullen uitwerken.”

“Van zodra de coronamaatregelen dat toelieten, gingen onze diensten meteen aan de slag met de voorbereiding van de Wieltjesfeesten, die dit jaar op 3, 4 en 5 september zullen plaatsvinden”, aldus de schepen.

“De vernieuwde Wieltjesfeesten zullen dus voor het eerst een heel weekend innemen. Er werden enkele nieuwe uitganspunten gecreëerd zoals een beter ruimtemanagement door de indeling, invulling van straten, parken en podia. Er wordt ook themagericht gewerkt met mode en sport en men zet in met een maximale Meense input.”

Modeshow en bal op vrijdag

De feesten starten op zaterdag met in de namiddag een kinderbal in het Brouwerspark, waar leerlingen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar kunnen genieten van een discoshow. Daarna stelt men het park open voor een koffienamiddag en in de avonduren is er een bal met een dj. Gelijktijdig zet men ook lokale modehandelaars in de kijker tijdens een modeshow op de Grote Markt.

Het klassieke zaterdagprogramma blijft grotendeels behouden “en dat betekent beleving in de centrumstraten en optredens op de Grote Markt. Daar worden de accenten wat verplaatst en men zal maximaal inzetten op het podium op de Grote Markt en de centrumstraten met enkel Meense verenigingen, handelaars en wijkcomités. Er komt ook een kinderdorp op de Groentemarkt en een kunstmarkt.”

Koers en petanque op zondag

“Op zondag sluiten we de Wieltjesfeesten met een sportieve noot af. Er komt een wielerwedstrijd voor parochianen Dat is een wedstrijd enkel voor inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem. Nog op zondag is er een petanquetoernooi én een aperoconcert voor wie op de Grote Markt nog van een terrasje wil genieten. De Meense centrumstraten rond de Grote Markt worden op zaterdag tussen 10 en 18 uur ter beschikking gesteld van de inwoners. Wie met zijn buurt, wijk, vereniging iets wil organiseren, krijgt hiervoor van ons een stukje straat en ondersteuning bij de uitwerking.”

Wie een leuk idee in petto heeft of een garageverkoop wil organiseren in zijn straat kan dit tijdens de Wieltjesfeesten organiseren. Alle ideeën en aanvragen kunnen gestuurd worden naar: evenementen@menen.be of bel 056 529 415. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier