Wielerkoers op rollen wordt publiekstrekker van Fjièste an de Platse

Wim Vandoorne (rechts) organiseert samen met de uitbaters van café De Platse Rico Provost en Jessie Schittekat Fjièste an de Platse. © AV
Redactie KW

Rico Provost en Jessie Schittekat van Eetcafé De Platse en Wim Vandoorne van VWL Consult & Events uit Wevelgem organiseren Fjièste an de Platse op zondag 29 augustus op het Sint-Maartensplein. De grote publiekslokker hierbij is een koers op rollen.

Wim Vandoorne, al enkele jaren actief als eventorganisator, wil samen met de lokale middenstand meer animo brengen in het Moorseelse dorpsleven. Eerder organiseerde hij met café De Klokke al een grote fietstocht.

Voor 2021 sloeg hij de handen ineen met de uitbaters van De Platse. Het resultaat wordt een aperitiefconcert met de Lichte Willie’s, een barbecue en een koers op rollen op de parking achter de kerk. De organisatie hiervan gebeurt door de VOF Vandevijver R&M uit Kruibeke. Die zorgt voor een podium, de nodige fietsen, een presentator, een elektronische snelheidsopname en een scorebord.

© GF

“De deelnemers, die moeten vooral uit Moorsele zelf komen”, zegt Wim. “Wij mikken op minstens 16 en maximum 32 teams van vier fietsers van allerlei pluimage. Natuurlijk staat het evenement open voor geoefende rijders, maar er is even goed plaats voor lokale verenigingen en personaliteiten: als ze maar een – al dan niet gemengde – ploeg vormen.”

“Er zijn ook diverse disciplines: sprint, tijdrit, ploegkoers, een gezonde mix van sportiviteit en amusement. Er worden diverse klassementen opgemaakt en ook de ploeg met de beste en ludiekste supporters valt gegarandeerd in de prijzen.”

Voor de start van het evenement is er van 12.30 uur tot 14 uur nog een barbecue. Daarvoor betalen volwassenen 20 euro en kinderen tot 12 jaar 10 euro. Kaarten zijn te koop in De Platse.

Deelnemen aan de koers op rollen per team kost 25 euro en inschrijven kan in Eetcafé De Platse, Sint-Maartensplein 5, bij Wim Vandoorne, 0473 93 90 82 of via https://vwlconsultevents.be/projecten/moorsele-fietst-op-rollen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier