Wervik gaat bij meer dan dertig graden lekker uit de bol in… kerstsfeer

Organisator Rudi Dejonghe. © Mario Verhaeghe
Redactie KW

De temperatuur wees woensdag 30 graden aan maar op het zomerplein op het stadsdomein Oosthove in Wervik leek het wel december. Op het podium prijkte een kerstboom en de aanwezigen droegen kerstmutsen. Deze XXMas Party was de eerste van vier ‘Faute Woensdagen’.

Een initiatief van Rudi Dejonghe en Philippe Laroye van het cateringbedrijf Bolero. “We kiezen telkens voor een thema”, vertellen ze. “Volgende week is er Bal Marginal en dan Forza Italia. Op 24 augustus sluiten we af met Fain de Saison.”

De events starten om 15 uur en eindigen om 1 uur. De toegang is gratis. “Gezelligheid staat centraal op deze Faute Woensdagen, het worden warme zwoele zomeravonden”, aldus Rudi en Philippe. “Met onder meer de Faute quiz, die eigenlijk niet zo makkelijk is als het lijkt.”

“Of het Faute Karaoke-uur, waarbij de slechtste zanger de hoofdprijs meeneemt naar huis, de beste wint ook een prijsje.” Elke week is er om 17.30 uur kids disco, met dj Rudi. “We sluiten elke avond af met de Fautste muziek ever”, klinkt het.

Wie volgende week als marginaal is verkleed, krijgt een cocktail. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.