https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weer geen Bunkerrock in Oedelem, maar vzw geeft niet op

De leden van de vzw Den Bunker: nieuwe gezichten, nieuwe plannen, nieuwe moed.© AVH
De leden van de vzw Den Bunker: nieuwe gezichten, nieuwe plannen, nieuwe moed.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Voor het tweede jaar op rij gaat de Oedelemse vzw Den Bunker geen Bunkerrock organiseren. De vereniging heeft daar diverse redenen voor, maar blijft haar andere activiteiten verderzetten.

Door de coronapandemie moest vzw Den Bunker haar organisatie van het succesvolle festival vorig jaar uitstellen. De vereniging plande wel een editie, maar op dezelfde dag werd elders in de regio ook een festival georganiseerd. “Samen met de coronamaatregelen maakte dat het voor ons onmogelijk om een editie te bewerkstelligen”, steekt ondervoorzitter Goran Vanneste van wal.

In april was er nog te veel onduidelijk over wat er in de zomer zou kunnen

Ook dit jaar maakten de coronamaatregelen het voor de organisatoren te moeilijk om Bunkerrock te organiseren. “Ons festival staat voor gezelligheid, mensen die we willen samenbrengen… In april, toen we normaal met de voorbereidingen zouden starten, was er ook nog erg veel onduidelijkheid over hoe de zomer er zou uitzien. Het werd dus wel heel moeilijk om nog een editie uit de grond te stampen.”

Vorig jaar was vzw Den Bunker bovendien van plan om op de markt in Oedelem een groot scherm te plaatsen. Op die manier zouden jong en oud de wedstrijden van het EK kunnen volgen. Helaas ging ook dat evenement niet door. “We willen onze lokale horeca en ondernemers steunen door niet alle mensen naar een groot scherm te lokken. Zij hebben een moeilijke periode achter de rug en kunnen alle steun gebruiken”, gaat Vanneste verder.

Geruchten

Op sociale media deden geruchten de ronde dat de vereniging opgedoekt zou zijn. Die geruchten zijn volgens de ondervoorzitter absoluut onjuist. “Er zijn inderdaad een aantal leden uit de vereniging vertrokken. Maar elk van hen had daar goede redenen voor: er was iemand die de opstart van een nieuwe winkel moest voorbereiden, iemand anders kreeg een kindje, en er ging ook iemand in het buitenland wonen. Bovendien mogen we intussen al zeker vier nieuwe leden verwelkomen.”

De vereniging plant hoopt dit najaar haar activiteiten verder te zetten, met onder andere de jaarlijkse kerstmarkt.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.