Waregemse Gordel gooit handdoek definitief in de ring

© Jolien De Keyzer
© Jolien De Keyzer
Redactie KW

Na bijna 20 jaar gooit het bekende fiets- en wandelevenement Waregemse Gordel de handdoek in de ring. De coronacrisis ligt deels aan de basis voor deze beslissing, maar de organisatie belooft wel om in de toekomst andere sportieve activiteiten te blijven organiseren.

Hoewel de coronaproof editie van de Waregemse Gordel vorig jaar zeker 700 deelnemers trok, eindigt het verhaal van het fiets- en wandelevenement na twintig jaar. “Sowieso waren we van plan om het verhaal in schoonheid te laten eindigen met de 20ste editie, die normaal komende zomer zou doorgaan”, vertelt voorzitter Rik Verhaeghe, die de grote onzekerheid aanhaalt om de annulatie nu al aan te kondigen.

“De Waregemse Gordel organiseren met mondmaskers, een beperkt aantal deelnemers of bussen ontsmettingsgel, dat zag niemand van het bestuur zitten. Ook is er de vrees dat we alles op het laatste moment moeten afblazen, wat maanden voorbereiding teniet zou doen.”

Kleine evenementen

Toch moeten de Waregemnaars de vereniging niet meteen missen. De wandelclub blijft bestaan en zal blijven samenwerken met plaatselijke verenigingen. “Gesterkt door het succes van onze coronaveilige editie hebben we ook beslist om in de toekomst meerdere, kleine evenementjes te organiseren. Zo willen we tegemoet komen aan de sociale en culturele behoeften van de inwoners van onze mooie stad”, zegt Verhaeghe nog.

Concrete afspraken zijn er al. Op zondag 25 april kan je deelnemen aan een wandeling van 6 kilometer of 12 kilometer, met start aan de oude bibliotheek van Waregem. Naar aanleiding van het Belgisch kampioenschap wielrennen op zaterdag 19 juni zal de Waregemse Gordel ook meewerken aan een fiets- en wandeltocht langsheen het parcours. (PNW)

Meer informatie vind je op www.waregemsegordel.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier