Waregem Koerse Feesten officieel van start met gratis oliebollen en steepleworp voor de kleinsten

Het schepencollege liet verschillende confettikanonnen knallen als startschot van de kermis. © LV
Redactie KW

Belleman Piet De Vos leidde donderdag iets voor 18 uur de stoet van het stadhuis door het vernieuwde Pand naar de Markt om de Waregem Koerse Feesten officieel te openen. Na zijn inleiding liet het schepencollege verschillende confettikanonnen knallen als startschot van de kermis.

De officiële opening werd door heel wat Waregemnaars en streekgenoten bijgewoond. Iedereen hoopt er na twee aangepaste edities opnieuw een topweek van te maken, dat was duidelijk. De aanwezigen genoten van gratis oliebollen en een gratis kwartier op de kermisattracties.

Op jaarlijkse steepleworp dwarrelden voornamelijk paardenknuffels naar beneden.
Op jaarlijkse steepleworp dwarrelden voornamelijk paardenknuffels naar beneden. © LV

Nadien verzamelden de kleinste inwoners voor Belfius op de hoek van de Stormestraat met de Markt, voor de jaarlijkse steepleworp. Om 19 uur dwarrelden verschillende knuffels, voornamelijk kleine en grote paarden, van het balkon naar beneden. Het stadsbestuur mikte goed en probeerde alle enthousiaste kinderen huiswaarts te sturen met een knuffel.

Vrijdagavond bereikte het feestgejoel op en rond de Markt haar eerste toppunt. De komende dagen staan boordevol activiteiten in alle horecazaken, park Baron Casier en uiteraard op de Hippodroom zelf.

(LV)

Lees meer over: