https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrienden Arne Lannoy pakken uit met groots festival: “Mooi en leuk eerbetoon”

De organisatoren blijven met Rock Beats Cancer hun overleden vriend Arne eren. (foto JS) © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september pakken de vrienden van wijlen Arne Lannoy uit met een groots festival langs de Groene Jagerstraat. De opbrengst van Rocks Beats Cancer gaat integraal naar het Fonds Arne Lannoy dat het onderzoek naar hersentumoren ondersteunt. “We willen met ons festival een vaste waarde worden.”

Met uitzondering van het coronajaar 2020 organiseerden de vrienden van Arne Lannoy ieder jaar een evenement als eerbetoon aan de overleden Ledegemnaar. Arne verloor eind 2015, op 23-jarige leeftijd, de strijd tegen een hersentumor.

De graag geziene Ledegemnaar was chiroleider en zetelde ook in de OCMW-raad. “Arne organiseerde in 2015 zelf nog een inzamelactie ten voordele van de strijd tegen kanker. Samen met verschillende vrienden wilden we graag nog iets blijven doen ter ere van onze kameraad”, vertelt Matthias Clarysse.

Hechte bende

Een werkgroep van ruim 15 mensen organiseerde de voorbije jaren verschillende evenementen. Zowel de gocartsraces als de optredens werden telkens een groot succes. “De voorbije jaren hebben we al 90.000 euro ingezameld voor het Fonds Arne Lannoy.”

Meer dan vijf jaar na het overlijden van Arne blijft de werkgroep een hechte bende. “Vorig jaar konden we niets organiseren, maar we zien de toekomst helemaal zitten. De gocartrace komt in mei 2022 terug, maar eerst is er opnieuw Rock Beats Cancer.”

De organisatie pakt uit met een heus festival. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september palmt het evenement een weide langs de Groene Jagerstraat in. Op vrijdagavond komen DJ Shizzle Le Sauvage, Skumic en Simon Loncke langs. “Het hoogtepunt ligt op zaterdag. Dan willen we zowel muziekliefhebbers als gezinnen lokken”, vertelt Matthias.

Voor de muziekliefhebbers zijn er onder andere optredens van School is Cool, Dr. Lektroluv en Crooked Steps. Voor de kinderen wordt er een leuk kinderdorp gebouwd en wie eens een serieuze uitdaging wil aangaan, kan deelnemen aan het West-Vlaams kampioenschap sumopakworstelen. Hongerigen kunnen terecht bij een van de foodtrucks.

Vaste waarde

Na het wegvallen van Cirque Magique is er deze zomer dus toch een festival in Ledegem. “Moest Cirque Magique gebleven zijn, dan kozen we nog voor dit concept. We hopen de komende jaren echt te groeien en een vaste waarde op de festivalkalender te worden.” Inmiddels werden reeds een 600-tal kaarten verkocht voor Rock Beats Cancer. De organisatoren hopen stiekem op duizend aanwezigen. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar via de website www.rockbeatscancer.be. Ook de dag zelf kunnen festivalgangers aan de deur nog tickets kopen. Bij de ingang dient men wel het CovidSafe ticket te tonen.

Onder andere Martine Taillieu, de mama van Arne, helpt mee aan het festival. “Het is super dat die jonge gasten dit allemaal willen doen. Ik help dan ook heel graag mee. Rock Beats Cancer is een leuke herinnering aan Arne. Dit jaar pakt de werkgroep het nog groter aan. Ze smijten zich er echt in.” Vanaf maandag zijn de vrienden van Arne op het festivalterrein aanwezig om alles voor te bereiden in aanloop naar het festivalweekend.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.