Voor het eerst een volledig weekend Kunstambachtenbeurs

Kennismaken met kunst, cultuur en ambacht. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Op zaterdag 20 en zondag 21 november is de sporthal van Ichtegem de uitgelezen plek voor iedereen die wil kennismaken met lokale kunst, cultuur, unieke ambachten, creatievelingen en workshops voor jong en oud. Ook voor het eerst is er dit jaar een aanbod speciaal op maat van kinderen voorzien.

“Op zaterdag 20 en zondag 21 november bouwen we de sporthal van Ichtegem volledig om voor onze traditionele Kunstambachtenbeurs”, vertelt schepen van Cultuur Celesta Muylle. “Voor het eerst organiseren we de beurs over een volledig weekend. Zondag 21 november is namelijk ook de nationale Dag van de Ambachten en Kunstendag voor kinderen. Ook dit jaar focust Ichtegem volledig op pure kunstambacht. Het hele weekend lang zetten we maar liefst 45 kunstenaars en ambachtslieden in de kijker. Heel wat van hen komen uit de eigen gemeente of vanuit de nabije regio. Bovendien zijn ze ook zoveel als mogelijk ter plaatse aan het werk. Wie eens een echte hoefsmid, woodcarver of kumihimo-beoefenaar aan het werk wil zien, moet zeker langskomen! Heel wat kunstenaars voorzien naast demonstraties ook workshops waardoor jong en oud op een laagdrempelige manier kan proeven en zelfs deelnemen aan verschillende kunstvormen.”

Ook voor kinderen

“We hebben voor het eerst ook een aangepast programma voor kinderen en jongeren”, vult schepen van Welzijn en Gezin Willy Hosten aan. “Zo is er theater, kindergrime, raamtekeningen en het maken van gekke kapsels door Skriewer.” (RI)

De kunstambachtenbeurs en kunstendag voor kinderen vindt plaats nu zaterdag van 14 tot 18 uur en zondag van 10 tot 18 uur in de Sporthal van Ichtegem. Toegang gratis. Door de coronamaatregelen zullen alle bezoekers (vanaf 12 jaar) wel het Covid Safe Ticket en een identiteitskaart moeten voorleggen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.