Voor de derde keer Kerstmagie in kasteel du Parc in Vlamertinge

Foto in één van de Kerstkamers met vooraan Ria Vandamme, Marjan Nachtergaele en Christine Ballyn. Achteraan Ignace Vandenbussche, graaf Fréderic du Parc, Bea Callemeyn, Luc Gokelaere, Cathérine Lamaire en Anne Van Acker. (EG)
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Kerstmagie strijkt opnieuw neer van 4 tot en met 26 december 2021 in het kasteel du Parc in Vlamertinge. Nu al voor de derde keer. In 2020 werden de Kerstmagie-voorstellingen volledig geannuleerd om gekende redenen.

“Dit jaar dus geen theaterwandeling met groepen van 30 personen maar wel een spannende audiovisuele en interactieve zoektocht voor het hele gezin”, verduidelijkt Cathérine Lamaire die instaat voor de algemene coördinatie.

“Je loopt in een ‘one way system’ en betreedt in kleine groepjes – maximaal 10 personen kinderen inbegrepen – het kasteel. Kortom, het wordt een coronaveilige activiteit met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen. Rood en groen regelen de toegang tot de kamers. Na het betreden van de kamer wordt de zoektocht met één druk op de voetknop in gang gezet.”

Het verhaal

Het kasteel is in de ban van ‘De nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen… heel zacht. Er staat in het magische kerstboek geschreven dat de in het kerstkasteel ‘de dingen’ tot leven komen. De Twinkelings, die zes zingende elfen, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen en zijn ze tot onze grote spijt hun lieve zangstemmen kwijt.

Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheimzinnige brief? Maar geen paniek. Doorheen het kasteel, vol kerstsfeer en mystiek, helpt de sprekende klok je op weg. Zonder te veel pech en het hanteren van de juiste methode vind je vast en zeker de geheimzinnige code.

Parcours

“Per kwartier beginnen er maximaal 20 personen aan hun tocht door het kasteel”, vervolgt Cathérine Lamaire. “Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers druppelsgewijs het kasteel betreden, iedereen binnen zijn eigen kleine groep van maximaal 10 personen waarbinnen ook de sociale afstand gerespecteerd kan worden. Een tocht duurt ongeveer 50 minuten. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.”

“Tijdens de wandeling doorheen het kasteel zijn mondmaskers verplicht voor iedereen boven de 12 jaar. Elk jaar wordt er een wondermooi en tijdloos kerstboek uitgegeven. Voor de bezoekers van de voorstelling is het een mooie meerwaarde en vooral een bijzonder aandenken. Tickets kosten 15,95 euro en zijn gratis voor kinderen onder de 5 jaar en kunnen besteld worden via http://tickets.kerstmagie.be/nl/vlamertinge.”

Medewerkers gezocht

Momenteel werken er een 60-tal vrijwilligers meer aan het welslagen van deze Kerstmagie Vlamertinge. Men is wel nog op zoek naar onthaalmedewerkers, kerstmannen/vrouwen en begeleiders, eventueel als acteur met tekst. Vrijwilligers kunnen contact nemen met lokaal projectcoördinator Cathérine Lamaire via kerstmagie.vlamertinge@gmail.com of via 0479 776 948.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.