Volksvermaak brengt mensen aan het lachen met Comedy Café

© Jan Stragier
Redactie KW

Op zaterdag 2 oktober organiseert Volksvermaak Dadizele haar jaarlijks Comedy Café in zaal den Ommeganck. Onder andere Han Solo komt er langs met zijn beste grappen.

Veel verenigingen moesten tijdens de coronacrisis hun activiteiten annuleren, maar corona bleef Volksvermaak al bij al nog gunstig gezind. “Vorig jaar was het tweemaal heel nipt, maar het is ons toch nog gelukt om enkele zaken te organiseren”, aldus voorzitter Stefan Cardoen. De toneelvoorstelling Kuuroord Fontina sloot af in februari waarna in maart de coronacrisis uitbrak.

“Na de vakantieperiode droomden we hardop van de organisatie van ons Comedy Café. Dat hebben we ook kunnen organiseren. Niet met een volle zaal, maar we konden de aanwezigen toch aan het lachen brengen tijdens de moeilijke coronaperiode.” Vol goede moed startte Volksvermaak met de voorbereidingen op de voorstellingen van Kunst en Kitsch. “Repetities zijn er echter nooit gekomen, omdat we opnieuw in ons kot moesten blijven.” Met Revue de Rue vond Volksvermaak een alternatief. Zeven korte toneelstukjes werden via QR-code langs een wandelroute van ongeveer 8 kilometer tot bij de mensen gebracht. Inmiddels zijn de toneelstukjes te zien op Youtube.

Comedy Café

Aanvankelijk had men bij Volksvermaak plannen om Kunst en Kitsch binnen enkele maanden op de planken te brengen. “Doordat er drie spelers afhaakten, gooien we het over een andere boeg. We kiezen voor een nieuw stuk. Binnenkort kunnen we daar meer over vertellen.” Eerst richt Volksvermaak zich op de organisatie van Comedy Café. Op zaterdag 2 oktober komen Han Solo en MC naar den Ommeganck. “Naast deze twee rasechte komieken wisten we ook Zoe Bizoe te strikken. Zij zal ook te zien zijn tijdens de talentenshow Belgium got Talent.” Inmiddels loopt de kaartenverkoop voor de comedyavond als een trein. “Er zijn nog tickets, maar je moet snel zijn.” (BF)

Meer informatie omtrent de ticketverkoop is te vinden via de websitewww.volksvermaak.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier