https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voetballiefhebbers zullen EK kunnen volgen op groot scherm in Kortrijk en deelgemeenten

Beelden zoals die van enkele jaren geleden zullen er deze keer niet te zien zijn.©Stad Kortrijk Kattoo
Beelden zoals die van enkele jaren geleden zullen er deze keer niet te zien zijn.©Stad Kortrijk Kattoo
Redactie KW

De coronamaatregelen gooien al meer dan een jaar roet in het eten, maar het EK schept een eerste lichtpuntje van een feestrijke zomer! Van 11 juni tot 11 juli gaan de Rode Duivels voor de titel en uiteraard wil iedereen mee supporteren. Kortrijk biedt alle organisatoren nu een duidelijk kader waarbinnen zij kunnen organiseren.

Initiatiefnemers voor EK-gerelateerde events vragen goedkeuring om hun organisatie op te starten op het grondgebied Kortrijk. Zo kunnen zij hun event correct en met perspectief voorbereiden.

Niet wachten

Er is nog geen omzendbrief vanuit binnenlandse zaken over de EK-initiatieven en ook deze keer laat het Ministerieel Besluit maar op zich wachten. We willen daarom alle organisatoren zo goed mogelijk ondersteunen en bieden daarmee zelf een duidelijk kader. Er zullen genoeg plaatsen zijn om mee te genieten van het EK, ook in de deelgemeenten!Kelly Detavernier, schepen van evenementen

Voor EK-wedstrijden op privaat domein geldt boven de 100 toeschouwers een meldingsplicht voor de organisator via het evenementenloket. Voor het uitzenden van de EK-wedstrijden op terrassen of in de publieke ruimte gelden andere regels/ Om samenscholingen te vermijden moet men de schermen zo opstellen dat deze enkel van op het terras zichtbaar zijn, maar niet van op het openbaar domein. Uitzendingen kunnen enkel plaatsvinden op vergunde terrassen en ook hier is er is een meldingsplicht bij de stad via het evenementenloket.

Een voetbaldorp per deelgemeente

EK-voetbaldorpen op het openbaar domein kunnen enkel georganiseerd worden in overleg en mits goedkeuring van de stad. De stad hanteert een maximum van 1 voetbaldorp in het centrum en 1 per deelgemeente

Voor het uitzenden van de EK-matchen moeten organisatoren ook steeds de regels van de UEFA en de VRT volgen. Zin om te organiseren? Dien je evenement in via het evenementenloket of contacteer ons met jouw vragen via evenementen@kortrijk.be of 056 27 74 00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten