Vlissegem Kermis pakt uit met Preuteleute, Garry Hagger en… BK stokpaardrijden: “Benieuwd of YouTube-fenomeen Average Rob zijn titel komt verlengen”

Kaatje van Daele van De Witte Doorn, burgemeester Wilfried Vandaele, Jacques Pockelé, schepen Marleen De Soete, Ronny Vandaele, Kevin Wouters en vooraan Marijke Buyle van vzw Ruiterclub De Haan. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na de afgeslankte versie van vorig jaar, keert Vlissegem Kermis op zaterdag 18 en zondag 19 juni terug met een topeditie met enkele opvallende nieuwigheden.

Hoofdact en publiekstrekker op zaterdag is de Oostendse comedy-rockband Preuteleute, op zondag komt Garry Hagger de feesttent op z’n kop zetten. Al zal dan ook het Belgisch Kampioenschap stokpaardrijden vast niet onopgemerkt voorbijgaan. “Leuk voor jong en oud, én het past ook perfect in het kader van Vlissegem Kermis”, zegt schepen van Toerisme Marleen De Soete (Samen Vooruit). Het is voor het eerst in drie jaar dat er opnieuw een volwaardige editie van Vlissegem Kermis plaatsvindt. In ’21 kwam het traditionele dorpsfeest omwille van de toen nog geldende coronamaatregelen met een afgeslankt programma naar buiten.

“Veel meer nog dan Trammelant, is dit een waar volksfeest voor de inwoners. Vlissegem Kermis is een feest voor en door Vlissegemnaars, maar toeristen zijn er uiteraard ook meer dan welkom. Na twee jaar corona wilden we nog eens stevig uitpakken met een topeditie vol ambiance”, aldus schepen De Soete. Met de traditionele kermis en een geanimeerde rommelmarkt, loopwedstrijd, oldtimertractoren, trekpaarden en heel wat optredens wordt Vlissegem Kermis dus opnieuw hét volksfeest bij uitstek. Nieuw op zondag is het Belgisch Kampioenschap stokpaardrijden, overgewaaid uit Scandinavië. “En dus kunnen we hier moeilijk achterblijven”, knipoogt Marijke Buyle van het organiserende Ruiterclub De Haan. “Toegegeven, de deelnemers zien er misschien wat lachwekkend uit met dat stokpaard tussen de benen, maar de sport werd intussen wel erkend door onze federatie en het BK zal dus met een echte jury zijn. Er is zich stilaan ook in ons land een circuit aan het vormen”, klinkt het.

Schepen van Toerisme Marleen De Soete zag het semi-ludieke gegeven perfect in het kraam van Vlissegem Kermis passen. “Het zal een leuke bezienswaardigheid zijn voor jong en oud: met een stokpaard tussen de benen, kunnen de ruiters deelnemen aan verschillende disciplines zoals dressuur, springen, cross en western. Hij heeft nog niet officieel bevestigd, maar we gaan ervan uit dat YouTube-fenomeen Average Rob zijn titel hier wel zal willen komen verlengen”, klinkt het. Voor het eerst zal je ook boerenpaarden kunnen zien voetballen op Vlissegem Kermis. Het boerenpaardenvoetbal vindt de zaterdag van 14 tot 18 uur plaats op de feestweide. In de feesttent betreedt zaterdagavond om 22 uur Preuteleute het podium, Garry Hagger speelt op zondagmiddag van 15 tot 16 uur in de tuin van restaurant De Witte Doorn. In de vooravond zorgt coverband Triple Jack voor ambiance in de feesttent. En verder: gekke fietsjes, een expo over het boerenleven, poëtisch kapsalon en nog veel meer. “Mocht men zich afvragen waar op 18 en 19 juni dat feestje zal zijn? Wel, het zal in Vlissegem zijn”, knipoogt de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.