Vlamertings kermisweekend met Wim Leys, Yves Segers en Wendy Van Wanten

Vooraan: Mie Hollebeke, Patrick Hannot en Jordy Sohier. Achteraan: Gregory Delrue, Maaike Clauw, Philippe Derudder, Tine Verstraete en Yeannick Deberdt. © EG
Redactie KW

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 mei vindt in Vlamertinge de jaarlijkse kermis plaats. Het kermiscomité zorgde opnieuw voor een mooi programma.

De activiteiten op vrijdag vinden plaats in het oc. Zaterdag en zondag is de kermislocatie in en rond de feesttent achter de kerk. “Op vrijdag 13 mei om 14 uur wordt de aftrap gegeven met een optreden van Micha Marah, clown Rocky en Thomas Julian”, vertelt Maaike Clauw. “Voor deze spetterende show betaalt men slechts 5 euro. In die prijs zijn een kop koffie met taart inbegrepen. De deuren gaan open om 13 uur. Vanaf 20 uur kan men deelnemen aan de tweede kermisquiz. De deelnameprijs bedraagt 16 euro per ploeg (maximaal 4 personen). Elke deelnemer krijgt een prijs en een consumptie. Vooraf inschrijven via kermiscomitevlamertinge@hotmail.com is wel noodzakelijk.”

Kermiskoers

“Op zaterdag 14 mei beginnen alle activiteiten om 14 uur. Voor de volwassenen is er de eerste kermiskoers Fun-wedstrijd voor mannen-club over 10 ronden van 7 km. Inschrijven en info via Cycling Vlaanderen of yeannick.deberdt@telenet.be. Doorlopend kunnen de kinderen zich uitleven op de springkastelen. Er is ook grime, een ballonplooier, gekke kapper, glittertattoo, circusinitiatie en een heuse sterrendisco. Ook Paw Patrol en de Minions komen langs. Alles is gratis. De ouders zijn ook van harte welkom, de bar zal open zijn. ‘s Avonds gooien we alle remmen los met optredens van de Mini-Maxiband, Doofpit, Wim Leys, Yves Segers en Wendy Van Wanten. De inkom is gratis. Vanaf 13.30 uur doen we onze bar nog een laatste keer open en ronden we ons kermisweekend af met een optreden van coverband Guana. Rond 16 uur is er dan ‘Vang je rijk’. Vanuit een hoogtewerker gooien we talrijke prijzen. Er is een ronde voor de -12-jarigen en een ronde voor de +12-jarigen.”

Seniorennamiddag

“Kaarten voor de seniorennamiddag kan men verkrijgen bij de bestuursleden of via mail naar kermiscomitevlamertinge@hotmail.com. Ook kan men betalen op het rekeningnummer BE63 0018 3312 6208 van het kermiscomité Vlamertinge met duidelijke vermelding seniorennamiddag en het aantal personen, de kaarten zullen aan de ingang liggen.” (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.