Vlaanderen Zingt op Scapulierkermis in Ichtegem

Achteraan zien we Emmy Dens, Etienne Bossuyt en Maarten Ureel. Vooraan Julie Tolpe met dochtertje Lauren Ureel, Sharon Snauwaert, Gilbert Vanroose en Rita Steen. © Foto Coghe
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie zet het Kermiscomité in Ichtegem zich in om randanimatie rond de Scapulierkermis te voorzien. Het is al de vijfde keer dat dit in de huidige vorm gebeurt. Voordien waren er ook optredens met lokale talenten maar van die formule is men afgestapt.

“Met ons gezelschap overkoepelen we alles wat in het kermisweekeinde te gebeuren staat”, vertelt Maarten Ureel (31), de gedoodverfde opvolger van huidig voorzitter Etienne Bossuyt. “Het is en blijft wel een moeilijke periode. Veel mensen zijn op reis en er is het bouwverlof. Met Vlaanderen Zingt hebben we wel een attractie om U tegen te zeggen op de affiche gekregen.”

“De kermisgangers zingen samen populaire liedjes mee die tot het collectief geheugen behoren. Zo gingen we als voorbereiding al eens meezingen in Veurne en hebben er een aantal dingen van opgestoken. Zo zijn we nog op zoek aan een aantal sfeermakers die op of naast het podium het ijs een beetje kunnen doen breken.”

“Daarvoor moet je geen zangtalent zijn. Het publiek krijgt een krantje waarin alle teksten zijn gedrukt. De begeleiding wordt professioneel aangepakt. Dit zanggebeuren doet verschillende steden in Vlaanderen aan, we prijken onder meer tussen Ronse, Brussel, Leuven….. Dat we dit in Ichtegem kunnen aanbieden, daar mogen we toch wel trots op zijn.”

springkastelendorp

Vlaanderen Zingt vindt op zaterdag 17 juli vanaf 20 uur plaats op het Bruwierplein. Het wordt voorafgegaan door een optreden van de dansschool Timeless. Deelnemen is gratis. Scapulierkermis begint op vrijdagavond met een avondmarkt. De Chiro baat een cocktailbar uit. Op zaterdag en zondag is er een springkastelendorp voorzien en op zondag is er een rommelmarkt ter hoogte van ‘Huis Dekeyser’. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier