https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier dagen vol kermispret in Ingelmunster

Twee jaar geleden genoot Liam De Backere voluit op de kermis. Op 24, 25, 26 en 27 september valt er weer van alles te beleven. (foto FODI) © FODI
Redactie KW

Op vrijdag 24, zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 september valt er van alles te beleven tijdens de kermis in de Brigandsgemeente. Wie dat wenst, kan wandelen of een taartje eten bij Prizma Middenschool. Wil je jouw boekencollectie verruimen, dan stap je best eens binnen in de bib. Op maandagavond sluit de kermis af met een vuurwerk.

Na een jaartje pauze door corona keert het kermisweekend terug met de bekende succesformule van kermis, braderie, rommelmarkt, verschillende tentoonstellingen, de Kontrabasfeesten en als afsluiter inderdaad vuurwerk.

De Unizo-dag stelden we vorige week al uitvoerig voor, met het ontbijt van 7 tot 9.30 uur in ’t Goed ter Couteren, in de namiddag de braderie en rommelmarkt.

Natuurpunt

Op zaterdag 25 en zondag 26 september, telkens van 11 tot 17 uur, is Natuurpunt De Buizerd present met een natuurtentoonstelling in en rond ’t Schuttershuisje in de Waterstraat 6. Je kan er ook vrij wandelen op de wandelpaden in het natuurdomein De Mandelmeersen. Stevig schoeisel is aanbevolen.

Je kan er ook snuisteren in een aantal spulletjes die worden verkocht ten voordele van de werking van Natuurpunt. Zin in een drankje? Geen probleem, er is een bar voorzien. De opbrengst van de tweedaagse gaat naar het reservatenfonds ‘5083C’, waarmee in de toekomst eventueel extra groen wordt aangekocht in het werkgebied Ingelmunster-Izegem.

Op zaterdag 25 september presenteert het Davidsfonds van 13.30 tot 17.30 uur in ’t JOC in de Bollewerpstraat 3 een aanbod boeken en cd’s voor hun lidmaatschap. Iris Van Robays van onder andere De Kwinkslagerij uit De Standaard exposeert er haar grafisch werk. Er zijn ook kaarten, posters en geschenkboekjes te koop van Uitgeverij Muurkranten.

Landelijke Gilde

Op zaterdag 25 september ben je van 13.30 tot 17.30 uur welkom om te genieten van een heerlijk taartje in de Prizma Middenschool in de Schoolstraat. Stap je buiten, dan kan je even halt houden in de openbare bibliotheek in de Schoolstraat.

De bib heeft immers heel wat pareltjes van boeken liggen, die ze verkopen aan spotprijzen. Op vrijdag 24 september is er van 17.30 tot 21 uur een avondverkoop. Op zaterdag ben je welkom van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur. Prijs: 1 euro per boek. Op zaterdag vanaf 14 uur daalt de prijs naar 50 cent per boek. Eén strip kost 25 cent.

Op zaterdag 25 september staat de Landelijke Gilde van 14 tot 18 uur op de braderie. De vereniging verkoopt groentepakketten aan democratische prijzen. De bezoekers kunnen ook meespelen met het ‘Rad van Fortuin’, met als hoofdprijs groentepakketten. Er is ook een toog voorzien om even bij te praten.

Tijdens het kermisweekend kan je ook terecht in Den Bas voor optredens met steengoede muziek en wilde danspassen. De locatie is nu wel nieuw, want de driedaagse vindt plaats in en rond De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat op een boogscheut van Jeugdhuis Kontrabas.

Op zondag wordt er ook aan de allerkleinsten gedacht, die zich volledig kunnen uitleven op de springkastelen. Info programma: facebook.com/jhkontrabas.

Familiedag

Maandag 27 september wordt de vierdaagse kermis afgesloten met een familiedag aan verminderde tarieven op bepaalde attracties. Het kermisweekend zelf sluit die avond om 21 uur af met een prachtig diervriendelijk vuurwerk met lasershow op het terrein van de Valora-toren (voormalige site Desmet).

(Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.