https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vier dagen feest met 35.000 feestvierders en Rüth Tack is 57ste Tineke van Heule

Rüth geflankeerd door haar twee eredames. © KDS
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

De Heulenaren hebben na twee jaar eindelijk hun 57ste Tineke van Heule: Rüth Tack (18). Ruth D’Haeyere (22) is de eerste en Jamien Claerhout (19) de tweede eredame. Met 35.000 feestvierders werd dit een recordeditie. “Nog nooit hebben we zoveel volk gezien op onze feesten”, weet voorzitter Simon Demaitre. “Om het in één woord uit te drukken: ‘magisch’!”

Tijdens de bekendmaking van het nieuwe Tineke van Heule barstte de bomvolle feesttent uit zijn voegen. Rüth was geëmotioneerd toen juryvoorzitter Khalid de naam van het nieuwe Tineke bekendmaakte. “Ik moet even bekomen… ik kan het niet geloven”, vertelde Tineke van Heule 2021. Rüth studeert secundair onderwijs aan de Vives Campus Brugge. Ze is leidster bij de sloebers van Chiro Kiekeboe Sente.

Juryvoorzitter Khalid Sellam (37) vond het jammer dat het voor hem na twee dagen al voorbij was. De verkiezingen en feestelijkheden maakten op hem een grote indruk. “Ik ben al op veel evenementen geweest, maar dit heb nog nooit beleefd. Grootouders, buren, vrienden, noem maar op… Allen samen zo feesten, dat kan alleen in Heule”, zegt Khalid, nieuwsanker van StuBru.

Beste supporters

Naast de linten voor Tineke van Heule en haar eredames werden nog prijzen uitgedeeld. De eretitel ‘beste supporter’ ging naar de ‘Heulahoeps’ van tweede eredame Jamien Claerhout. Vier vrouwen pronkten het hele weeken met hun zelfgemaakte rok, voorzien van een hoelahoep met lichtjes. De ‘supportersprijs’ was voor de kleurrijke clowns die supporterden voor Kirsten Bastin.

De ‘Stoot van Heule’ is gewonnen door de ‘Heuleianders’ met ‘unlocked’. Op Heuleplaats stond een grote kist. “Aangezien wij het als stoters zeer belangrijk vinden dat de stoot een link heeft met het thema van dit jaar gingen wij op zoek naar ‘de sleutel’. De sleutel die we nodig hadden om onze bevallige assistente van het circus Maximaro te bevrijden uit haar kist. Onze goochelaar was die namelijk verloren bij het opzetten van de circustent. Alle Heulenaars konden met hun sleutel terecht in de brievenbus aan de kist! Hopelijk zit daar de juiste bij! Daarnaast zien wij met ‘de sleutel’ zeker een link naar de actualiteit : Heule wordt ‘unlocked’ dit weekend na een jaar van verplichte stilte in onze feestgemeente”, klinkt het bij de winnende stoters.

De supportersprijs was voor de fans van Kirsten Bastin.
De supportersprijs was voor de fans van Kirsten Bastin. © Kurt De Schuytener

Thijs Clinkemaille, uitbater van restaurant Hula, is het eerste ‘Timmeke van Heule’. ‘Eerste ereheer’ is Tom Declercq, ‘tweede ereheer’ is Rik Dumoulin.

Komend weekend wordt Tineke van Heule, Rüth Tack, officieel aangesteld met daaropvolgend ‘stil’ vuurwerk spektakel als afsluiter. Daarna valt het doek over deze editie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten