Veurnse ereburger Maud Vanhauwaert maakt Poëziegeschenk ’Samen Al t’ Hope’ met Rodaan Al Galidi

Maud Vanhauwaert.© (Foto MVQ)
Maud Vanhauwaert.© (Foto MVQ)
Redactie KW

Het thema van de Poëzieweek is dit jaar ‘Samen’. Bij de Poëzieweek hoort traditioneel een Poëziegeschenk. Het thema inspireerde dichteres en Veurnse ereburger Maud Vanhauwaert om de handen in elkaar te slaan met de Irakees-Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi.

Maud Vanhauwaert (37) maakte haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ in 2011 en won daarmee meteen de ‘Vrouw Debuut Prijs’. Daarmee werd het pad geëffend voor een literaire en artistieke carrière in sneltreinvaart. Als jonge dertiger werd ze in haar geboortestad Veurne in de bloemetjes gezet als ereburger. Ze verhuisde naar Antwerpen om te doceren aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daar werd ze in 2018 aangesteld als stadsdichter. Voor de Poëzieweek kroop ze in de pen, samen met Rodaan Al Galidi en verwerkte een vleugje West-Vlaamse roots in hun gezamenlijke Poëziegeschenk ‘Samen Al t’Hope’.

Luisterpuntbibliotheek zorgde samen met Poëziecentrum, Passend Lezen en Poetry International voor een Daisy- en brailleversie van dit geschenk. Beide dichters lazen hun eigen werk in!

Hoe ontvang je dit geschenk? Als Daisy-lezer kan je het boek aanvragen per e-mail of door te bellen naar 02 423 04 11. Ben je een Daisy-online-lezer? Je kan het boek op je online boekenplank plaatsen in Mijn Luisterpunt, net zoals een gewoon boek. Wil je als Daisy-online-lezer liever een exemplaar op Daisy-cd zodat je het kan houden? Stuur een e-mail of bel naar 02 423 04 11.

Ben je een genrelezer met als genre ‘poëzie’? Dan ontvang je de cd automatisch. Als je de Daisy-cd aanvraagt tijdens de Poëzieweek, van 28 januari t.e.m. 3 februari, is dit een geschenk en hoef je deze niet terug te sturen! Natuurlijk is deze bundel ook beschikbaar in braille. Met een e-mail naar ons krijg je hem meteen toegestuurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(MVQ)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.