Verwenweekend moet hedendaagse opvolger worden van Cyrusfeesten

Klaar voor wat verwennerij: Jennifer Saesen (Boetiek Arkiz), Kathy D’Autry (Autry), Stefanie Demaeght (Cre-Arte), Nancy Vandemaele (Nancy & Ko), Christof Dejaegher (burgemeester), Arne Devos (De Peperstraat), Mieke Vandoolaeghe (Belle A Mie) en Lennert Coutigny (stadsdeskundige Lokale Economie). (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september staat de allereerste editie van het Verwenweekend op het programma. Dit is zowat de opvolger van de Cyrusfeesten, die destijds als handelaarsfeesten met straattheater door toenmalig schepen Jurgen Vanlerberghe in het leven werden geroepen.

Zaterdag kunnen de kinderen zich uitleven op de kidsnamiddag, ’s avonds volgt de quiz ’’t Is Leven in Poperinge’. Op zondagmiddag zien we de nieuwe collecties van de modezaken tijdens een swingende modeshow. Een aantal BV’s, onder wie Miss België Kedist Deltour, komen langs bij de modezaken, met kleur- en stijladvies. Via de Pop. pas kunnen klanten een helikoptervlucht winnen boven Poperinge.

Kinderplezier

De kidsnamiddag op zaterdag 11 september heeft plaats in de tent op de Grote Markt van 14 tot 16 uur. “De kinderen kunnen zich de hele namiddag uitleven op de springkastelen en meespelen met de spelletjes van De Speelplekke. Ballonnino komt langs met glittertattoos en gekke ballonnen, en ook kindergrime Stefanie is van de partij. Ook komen er een ijsjeskraam en donutkraam”, zegt Lennert Coutigny, deskundige Lokale Economie van de stad.

Quizzen

Op zaterdagavond 11 september staat de quiz ’’t Is Leven in Poperinge’ op het programma, een amusante quiz op maat van de Poperingenaars.

Deelnemers kunnen zich voor de quiz inschrijven via poperinge.be/verwenweekend en krijgen een gratis drankje en hapjesbord bij aankomst. Inschrijven kost twintig euro per team van vier personen. De deuren van de tent op de Grote Markt gaan open om 18.30 uur, de quiz start om 19.30 uur. De winnaars van de quiz gaan naar huis met een unieke Poperingse prijzenpot.

Modeshow

“Op zondagmiddag staan de Poperingse modezaken in de schijnwerpers, want dan kijken we met z’n allen naar de nieuwe collecties tijdens een swingende modeshow. De modezaken staan te popelen om hun collecties eindelijk opnieuw aan het grote publiek te kunnen laten zien. Beautyzone is tijdens de middag ook aanwezig en zorgt voor pure verwennerij. De modeshow is gratis en start om 15 uur”, zegt Coutigny nog.

Wie vijftig Pop.punten inwisselt, maakt kans op een van de drie vluchten met een helikopter boven de stad

BV’s met advies

Miss België Kedist Deltour, Eline De Munck, Andrea Croonenberghs, zangeres Isabelle A en heel wat influencers kan je tijdens het Verwenweekend tegen het lijf lopen bij je favoriete handelaar in het centrum. Het hele weekend lang geven ze kleur- en stijladvies bij de deelnemende winkels. Natuurlijk is er ook tijd voor een foto. De deelnemende modezaken zijn Autry, Belle a Mie, Boetiek Arkiz, De Peperstraat, Kiki Women’s Wear, Nancy en Ko, Textiel Annabel, Sois Belle, Caillou Juwelen en Cre-Arte.

Pop. pas actie

Tot zaterdag 11 september kunnen klanten in Poperinge via de Pop. pas kans maken om met een helikopter boven de stad te vliegen. Scan je Pop. pas bij een van de 115 deelnemende handelaars. 50 Pop. punten inwisselen geeft je een winstkans. “Op zondag 12 september worden de drie winnaars bekendgemaakt, die met een helikopter de prachtige hoppestad vanuit de lucht zullen verkennen”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Alle info: www.poperinge.be/verwenweekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.