Verkoop Kattenkronkelstickets start op 10 juni om 10 uur

© (Foto EF)
© (Foto EF)
Redactie KW

De drie verrassende Kattenkronkels-fietstochten ter vervanging van de Kattenstoet beginnen meer en meer vorm te krijgen. Het eerste weekend van juli krijgen 3.000 toeschouwers op vijf leuke locaties telkens evenveel aanstekelijke acts voorgeschoteld.

Het heeft geen haar gescheeld of het regisseursduo gooide een maand geleden de handdoek in de ring door de slechte coronacijfers, maar het directiecomité hield voet bij stuk. Gelukkig gaat het met de pandemie de goeie richting uit en hebben regisseur Bart Cafmeyer en adjunct-regisseur Steven Duyck er weer 100 % zin in.

“We stellen dat ook vast bij onze figuranten, die blij zijn dat ze weer uit hun kot mogen komen en kunnen optreden voor een echt publiek. Voor de meesten is het immers meer dan een jaar geleden! De mensen moeten wel beseffen dat de Kattenkronkels meer zijn dan een fietstochtje door Ieper en de deelgemeenten. Ze krijgen er immers een heel spektakel bovenop.”

In totaal hebben Bart en Steven vijftien scenario’s geschreven. “Voor de blauwe fietstocht (20 km) beginnen we aan het goederenstation, de groene fietstocht (25 km) start aan het Auris en de rode fietstocht (20 km) steekt van wal op het Minneplein. Het is niet de bedoeling dat we nu alle acts verklappen maar afhankelijk van de route krijgt het publiek draadpoppentheater, circusacts, dansgroepen, kattenvertelsels of zelfs een quiz en opera voorgeschoteld.

In totaal geven 447 spelers en figuranten vierenhalf uur het beste van zichzelf. Van 13 u. tot 18 u. start er elk half uur een fietstocht. Op het halfuur moet je aan onthaalpunt B zijn en wie start op het uur moet zich aanmelden bij onthaalpunt A. Je bent best een half uurtje op voorhand aanwezig. Ticket zijn vanaf donderdag 10 juni om 10 uur aan 5 euro te koop via kattenstoet.be. (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.