Veel sfeer tijdens vierde oldtimertreffen aan de Kortekeer in Koolskamp

Philippe Claeys, omringd door enkele oldtimerfreaks. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Philippe Claeys was aan zijn vierde organisatie toe en mocht zondag 140 deelnemers begeleiden op hun tocht door Midden-West-Vlaanderen

Het geheim van dit stijgend succesverhaal? “Het weerzien en ontmoeten van mensen die een passie hebben voor de oldtimer. Een mooi uitgestippelde tocht met verrassende stopplaatsen op aangename locaties. En een tien voor sfeer en gezelligheid”, was er te horen bij de diverse deelnemers.

Aan café De Kortekeer stond er dit jaar een oldtimerbus klaar. “Vanwege niet-bezitters van een oldtimer was er de vraag om toch de rit mee te kunnen maken, zij konden dus de bus nemen”, zegt Philippe Claeys.

Muzikaal

De groep werd deze keer ook muzikaal begeleid. Patrick Vanhuyse zorgde voor de muzikale omlijsting. De tocht ging richting Slyse waar in de vernieuwde pastorie een aperitief klaar stond en waar er een optreden was van de plaatselijke drumband.

Na het middagmaal – kip op de wijze zoals een Claeys het enkel kan bereiden – was er nog een verfrissende ijsjesstop.

In de namiddag werd er halt gehouden aan het luchtvaartmuseum Old Ledegem. Afsluiten deden ze aan de Kortekeer voor een barbecue.

Dankwoordje

“Ik wil iedereen bedanken die aan de organisatie heeft meegewerkt. In het bijzonder Andy Wyckhuyse die op de moto ons veilig door de regio loodste. Maak je alvast maar klaar, om volgend jaar op de tweede zondag van juli de vijfde editie van ons oldtimertreffen te vieren”, besluit Philippe Claeys.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.