Urban catwalk en dans pop-up tijdens Iedereen Klassiek in Brugge

© CG
Redactie KW

Zaterdag 30 oktober is Brugge gaststad voor de achtste editie van Iedereen Klassiek, zeg maar de hoogdag van de klassieke muziek. Bij die gelegenheid lanceert Stad Brugge een vierhonderd meter lange Urban Catwalk in de Steenstraat vanaf de kathedraal tot aan de Markt.

Je kan dan de nieuwe collectie van de Brugse handelszaken ontdekken op de tonen van DJ Von Rosenthal, een klassiek geschoolde DJ uit Amsterdam. “Of je nu kiest voor klassiek of net heel trendy: de Brugse boetiekjes en adresjes verrassen je graag en maken er mee een feest van”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys.

Ruim twintig modellen van 15 Brugse handelszaken kan je in de winkelstraat spotten tussen 13.00 en 13.40 uur en tussen 14.40 en 15.20 uur. Ook voedingsdeskundige en auteur Sandra Bekkari paradeert mee.

Niet bij regenweer

Als het regenweer te fel tegenzit, gaat de urban catwalk niet door. Hou daarom de sociale mediakanalen van @shoppingbrugge zeker in de gaten.

Tussen de twee catwalkmomenten in vindt de dans pop-up ‘Iedereen danst!’ plaats op de Markt. “Brugs choreograaf en theatermaker Randi De Vlieghe maakte speciaal voor Iedereen Klassiek een korte, leuke eigentijdse choreografie die iedereen kan meedansen van 14 tot 14.30 uur”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Iedereen Klassiek is een organisatie van Klara is samenwerking met Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de Stad Brugge.

Meer info: www.concertgebouw.be.

(CGRA/foto CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier