https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Unizo Ingelmunster zorgt voor gevarieerde zaterdag tijdens de kermis

Redactie KW

Van vrijdag 24 tot maandag 27 september kan iedereen zich uitleven op de kermis in het centrum. De zaterdag is dé dag van Unizo.

Na één jaar zonder kermis wegens corona was het ook nu lange tijd onzeker of er iets kon plaatsgrijpen. Uiteindelijk zette de federale overheid het licht op groen, zodat er opnieuw meer mag doorgaan, mits nog altijd – waar nodig – een mondmasker te dragen en de nodige richtlijnen te volgen. Kermiszaterdag start traditioneel met een uitgebreid en zeer verzorgd Unizo-ontbijtbuffet tussen 7 en 9.30 uur in ’t Goed te Couteren. Prijs: 17 euro. Inschrijven kan via betaling op BE 7330 6112 1750 van Unizo, met vermelding van naam en aantal personen. Info bij bestuurslid Niels Demasure, 0498 60 47 44. De traditionele vakmansroute met bedrijvenbezoek gaat dit jaar door corona niet door.

Op zaterdag begint om 13 uur de braderie en rommelmarkt. Unizo voorziet dit jaar een mini ‘Place du Tertre’, met een stand van kantklossers, juwelenproductie, karikaturist, airbrush-tattoo, kunstzinnige kappers in een poëtisch kapsalon onder leiding van Kip van Troje, een reizend speeltheater uit Gent. Er zal ook een ballonplooier actief zijn. Alles wordt mooi gegroepeerd rond de Sint-Amandskerk.

Nieuwe ladderwagen

De Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt zorgt voor een muzikale happening. Het muziekgroepje Toon Toonladder en Trees Trommelvlies zorgt voor een mobiele muzikale act. Het wordt een event met een hoge meezing-, meespeel- en meedansfactor. De plaatselijke brandweer komt de nieuwe ladderwagen demonstreren. In de vele standjes stellen de deelnemers hun beste producten voor.

Er is een tekenwedstrijd voor de kinderen, met geschenkjes voor de mooiste of origineelste resultaten en wellicht ook een prijzenworp in coronaveilige omstandigheden. Bij mooi weer worden deze braderie en rommelmarkt ook voor de caféuitbaters opnieuw een topper.

(Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.