Uitkerke Kermis pakt uit met groentetapijt en grootse rommelmarkt

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Nog tot zondagavond wordt in Blankenberge weer Uitkerke Kermis gevierd met een hele waaier activiteiten. Eyecatcher dit jaar, is een reusachtig groentetapijt aan de ingang van Park De Craene, rechtover de kerk.

“Het werd ontworpen door Paul Defever, die ook altijd knappe wagens heeft ontworpen voor de bloemenstoet. Dit jaar wilden we met Uitkerke Kermis ook een maatschappelijk doel nastreven en het accent leggen op duurzaamheid”, klinkt het bij de organiserende handelsgebuurtekring.

Zondagavond worden de groenten weer weggenomen en geschonken aan de organisatie Sint-Vincentius, die armere gezinnen bijstaat. In Park De Craene vindt opnieuw Fiesta Europa plaats, en met meer dan 200 standhouders wordt ook de jaarlijkse rommelmarkt in de straten van Uitkerke weer een publiekstrekker op Uitkerke Kermis.

Bruisend Uitkerke

Voorts zijn er springkastelen, kermiskramen, food trucks, een mini-hoeve, huifkarritjes en heel wat straatanimatie. In de kerk van Uitkerke is het hele weekend werk van fotoclub Blandia te bezichtigen. “Alle lokale handelaars zetten hun beste beentje voor, zo bruist Uitkerke een heel weekend voor jong en oud”, klinkt het nog.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier