Twintigste editie van Erfgoeddag in het teken van de nacht

AstroLAB IRIS biedt online twee activiteiten aan: voor volwassenen en voor kinderen.© MD
AstroLAB IRIS biedt online twee activiteiten aan: voor volwassenen en voor kinderen.© MD
Redactie KW

Op 24 en 25 april mogen de organistoren van Erfgoeddag 20 kaarsjes uitblazen. “Een heel weekend lang draait alles om ‘De Nacht’, het centrale thema van deze feesteditie. De nacht betovert en ontsluiert, spreekt tot de verbeelding en nodigt uit. Ben je ook van de partij? Alle activiteiten zijn volgens de geldende covidmaatregelen en zijn gratis. Voor verschillende activiteiten moet gereserveerd worden”, aldus Erfgoedcoördinator Hilde Cuyt.

Ga mee op een donker avontuur in Poperinge. Op de ErfgoedApp kan je deze wandeling gratis downloaden en samen met je bubbel, wanneer het jou uitkomt, verkennen. Vertellers nemen je op sleeptouw langs enkele duistere plekjes uit de geschiedenis van de stad. Op vrijdag 23 april organiseert Made in Inox uit Watou om 19 uur via haar Facebookpagina het digitaal event ‘Een plek voor het uitvonken van dromen’: over erfgoed en leren op de werkvloer.

Neem via de livestream op zaterdagavond een kijkje in de Ieperse Sint-Pieterskerk en luister naar de klank- en muziekexperimenten in samenwerking met de Dienst der Gedroomde Gewesten. AstroLAB IRIS biedt online twee activiteiten aan: voor volwassenen een ontdekkingsreis door het heelal en voor kinderen een doe-activiteit om te leren kijken naar de dieren aan de hemel die een sterrenbeeld vormen zoals de Grote en de Kleine Beer.

Getekend Landschap

De Zonnebeekse kerktoren huisvest de tentoonstelling ‘Getekend Landschap’, die je leert hoe het landschap gedurende vier tijdsvakken vorm kreeg. Boven kan je op zaterdagavond een unieke blik werpen over de nachtelijke zuidelijke Westhoek. Geluveld viert de aanstelling van de eerste vrouwelijke burgemeester van België, 100 jaar geleden. Maak kennis met het erfgoed dat Léonie achterliet met een tentoonstelling in de kerk, een erfgoedhalte op Geluveldplaats, een kunstroute en het gloednieuwe boek.

Wist je dat er vroeger een cinema was in Langemark? Tijdens een erfgoedwandeling met QR-codes kom je meer te weten over nachtberoepen en locaties uit het verleden van Langemark. Hou je het liever minder actief, dan kan je genieten van een van de twee vertellingen die het daglicht niet mogen zien, één is voor volwassenen en een andere voor kinderen. (AHP)

Meer informatie: www.co7.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten