Trail Run in Dominiek Savio in Gits: Lopen voor én met mensen met beperking

Van links naar rechts herkennen we Natacha Van Caster, Joke Loozen, Jozefien Deconinck en Camille Degroote. Katelijne Bullynck ontbreekt op de foto. (foto EVG)
Redactie KW

Op zaterdagmiddag 7 mei gaat de tweede editie van de Dominiek Savio Trail Run van start. De run is er voor én samen met personen met een beperking. De run start op het prachtige kasteeldomein van Dominiek Savio en het parcours wordt voorzien van randanimatie en muziek.

De eerste editie is al weer drie jaar geleden. Door de coronamaatregelen moesten ze noodgedwongen enkele edities afblazen, maar nu zijn ze helemaal terug met hun uniek concept.

“Onze run is niet zomaar een loopwedstrijd maar is er één voor iedereen. Het is de bedoeling dat ook mensen met een beperking kunnen deelnemen. Zo zijn er veel lopers die mensen of kinderen in een rolwagen vooruit duwen. Je kunt individueel met een rolwagen lopen of enkele familieleden optrommelen om versterking te bieden, iedereen is welkom”, begint Camille Degroote die lid is van het organiserend team.

Iedereen kan meedoen

“Enkele jaren terug maakten een tiental personeelsleden er een traditie van om jaarlijks mee te lopen met de run ‘Wings for Life’ in Ieper. Samen met onze leerlingen met een beperking vonden we dat een geweldige dag, maar ondertussen zijn die organisatoren er al enkele jaren mee gestopt en dat vonden we erg spijtig.”

“We staken de koppen bijeen en bedachten dat we eigenlijk alle troeven hebben om onze eigen run te organiseren. We hebben hier een groene omgeving, gemotiveerde organisatoren en tal van enthousiaste deelnemers bij Dominiek Savio.”

“De eerste editie was in 2019 en toen mochten we maar liefst 400 deelnemers inschrijven. De mogelijkheden om deel te nemen zijn dan ook eindeloos. Naast individueel lopen kun je ook een inschrijving als ouder-kind doen of in team met vrienden of collega’s komen lopen.”

“Of duw samen met collega’s, familie of vrienden een rolwagen. Ook rolstoelgebruikers mogen zelf rijden of zich te laten duwen”, gaan de organisatoren verder.

Plezier voorop

De start wordt voorzien om 14 uur op het kasteelplein. Het parcours loopt zelfs door een stuk bos op het prachtig domein. Er is ook randanimatie voorzien en er zijn ook twee voorraadpunten tijdens de loop.

“Ja, bij ons mag je even halt houden voor een kleine pauze want loopplezier staat voorop. Het is geen wedstrijd en er is geen prijsuitreiking, maar we garanderen wel een gezellige, sportieve sfeer voor iedereen. We houden het bewust laagdrempelig zodat iedereen kan deelnemen.”

“Wie niet van lopen houdt, kan ook deelnemen aan ons wandelparcours van 6 km. Omdat iedereen graag aangemoedigd wordt, verwelkomen we bijzonder graag supporters. Er is ook een bar en een kidszone. Wie zin heeft om deel te nemen of te supporteren, kom zeker af!”

“De opbrengsten van de inschrijvingen en de bar gaan naar de aankoop van aangepaste fietsen voor ons basisonderwijs. We willen graag onze kinderen met een beperking aanzetten tot fietsen of willen ze graag meenemen met de fiets.”

“We hopen in ieder geval veel mensen te mogen ontvangen op onze run. Het wordt genieten voor iedereen”, klinkt het enthousiast.

(EVG)

Inschrijven kan via de website www.wicket.be/dominiek-savio of via de QR- code op de flyers. Ook via e-mail kan je vragen stellen: dominieksaviotrail@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier