Tom Helsen te gast bij Leon in Leisele

Feestzaal Leon Events biedt mogelijkheden voor elk soort evenement. Dat willen Stefaan Vertongen en Petra Demaecker aantonen door er nu ook zelf culturele avonden te organiseren. © (Foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Dit voorjaar openden Petra Demaecker en Stefaan Vertongen de deuren van feestcomplex Leon Events en B&B Leonie in Leisele. In afwachting van de eerste trouwfeesten met de nieuwe maatregelen, pakken ze alvast uit met een eigen, intiem event in de feestzaal. “Onder de noemer ‘Te gast bij Leon’, willen we hier af en toe wat cultuur programmeren. Singer-songwriter Tom Helsen bijt de spits af.”

“We waren al langer van plan om hier zelf ook events te organiseren, omdat we dat nu eenmaal heel graag doen. Tegelijk tonen we zo natuurlijk de verscheidene mogelijkheden van onze zaal”, zegt Stefaan. “De coronamaatregelen hebben die plannen wat vertraagt, maar op woensdagavond 15 september komt het er nu toch van. Tom Helsen komt zijn nieuwe album Zin om je Tom Helsen voorstellen en op zijn eigen vraag zijn er maar honderd tickets beschikbaar. Ideaal als eerste test, want dit laat ons toe om het voor iedereen aangenaam te houden en onze aanpak voorzichtig af te tasten.”

Intieme setting

“Voor dit concert gaan we voor een gemoedelijke sfeer aan hoge tafels. Ook gastronomisch trekken we dit door, met huisbereide fingerfood en verse pasta’s die je tijdens het optreden kan bestellen”, verklaart Petra. “Onze capaciteit ligt veel hoger, tot driehonderd man, maar voor dit concert benutten we enkel de benedenverdieping. Voor andere events kunnen we die totaalaanpak dan aanpassen. Het is onze bedoeling om hier per seizoen iemand uit te nodigen. Dan denken we trouwens niet alleen aan muziek, maar ook aan comedy of theater. De ongedwongen sfeer die ons landelijk gelegen domein uitstraalt, zorgt voor een extra dimensie die je in de klassieke cultuurzalen niet vindt”, stelt ze.

Tickets voor het event op 15 september kosten 27,5 euro en kunnen gereserveerd worden via 0484/53.39.48 of info@leon-leonie.be. De deuren gaan open om 18.30 uur en om 19.30 uur start het concert. Drank en eten zijn ter plaatse verkrijgbaar tegen betaling.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.