Tien te gekke Tramstatiedagen in Ichtegem

Gelegenheidsrockgroep De Knippers, Sint-Michielskoor, Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia en Accordeonist Wilfried Declerck. © GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Vanaf vrijdag 27 augustus tot en met zondag 5 september lopen weer de Tien te gekke Tramstatiedagen op de site Mispelon, Hugo Verrieststraat 12, op de Tramstatiewijk in Ichtegem.

Tien dagen lang zijn er live-uitzendingen van Carina Radio vanuit een oud tramstel op 96.7 FM en online, een pop up-bar is geopend en er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Dit tweejaarlijkse evenement wordt georganiseerd voor het goede doel, Te Gek!? – het bespreekbaar maken van psychische problemen. Na bijna twee jaar coronacrisis geen overbodige luxe.

Goed gevuld programma

Op het programma staan onder andere op vrijdag 27 augustus om 18 in Hof Demeersseman, Melkerijstraat 28 de opening van de expo ‘Tussen ons – Over leven met een verslaving’ voor de campagne Te Gek!? Roes(t) van Lieve Blanquaert en productiehuis De Chinezen. Aansluitend is er een optocht naar de site-Mispelon en opening van de Tramstatietiendaagse. Op zaterdag 28 augustus om 14 uur is er een kindershow met clown Papa Chico en dansstudio Timeless, en vanaf 19 uur zijn er optredens van gelegenheidsgroep De Knippers, Pocket Rock!t en het Metallikoor, koren voor het goede doel die speciaal uit Nederland komen. Op zondag 29 augustus is er de opening van de te gekke tramstatieroute, een 10 km lange, blijvende wandelroute met luisterverhalen van Hugo Matthysen, ingesproken door Sien Eggers, en muzikale vertellingen van Willem Vermandere. Dit sluit aan bij een grootscheepse wandeldag met keuze uit diverse afstanden.

Tramstatiefeest

Op donderdag 2 september om 20 uur op de site Mispelon is er een optreden van Patrick Riguelle en Chris Peeters (De Laatste Showband). Toegang hiervoor is 5 euro vvk en add, kaarten bij dagbladhandel Sonja, Engelstraat 7. Op vrijdag 3 september om 20 uur is er in het GC De Ster om 20 uur een voordracht van Lieve Blanquaert (freelance fotografe, tv-maker) en Eva Debusscher (psychiater Kliniek Sint-Jozef Pittem) ‘Over liefde, depressie en verslaving’ in samenwerking met de Bib Ichtegem. Toegang 8 euro vvk en 10 euro add, kaarten in de bib, Engelstraat 66.

Op zaterdag 4 september vanaf 16 uur is er een Tramstatiefeest met een koers op rollen. Er is om 22 uur ook een veiling van kunstwerken van Willem Vermandere, Irénée Duriez, Mia Moreaux, Dirk Santens en Peter Vandercruysse ten voordele van Te Gek!?. Tussendoor zijn er optredens van King’s Cadillac en De Partyband.

Meer info bij vzw De Tramstatie Ichtegem, www.tramstatie-ichtegem.be , voorzitter Luc Beernaert, 0479 85 07 50, secretaris Hannes Hosten, 0478 33 85 09 of bij Ronny Boy, programmaleider Carina Radio: 0498 74 04 68.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier